Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. novembra 2020, 16:30
Čas čítania 1:15
Dominik Vetrák

Poľský Exorcista ťa rozosmeje nezabudnuteľnými hláškami a geniálnou poľštinou. Animovaný seriál si pusti na Netflixe

FILMY A SERIÁLY EGZORCYSTA
Uložiť Uložené

Na Netflixe nájdeš všetky 3 série.

Egzorcysta je poľský, animovaný seriál z produckie SPInka film studio, ktoré vytvára rôzne animované seriály a príbehy. V portfóliu majú aj hrané a celovečerné projekty a reklamy. Vo všeobecnosti ide o veľmi talentované štúdio so skvelým zmyslom pre humor. Na ich Youtube kanáli nájdeš množstvo animovaných príbehov, ktoré ťa pobavia, no my chceme upriamiť pozornosť na animovaného Exorcistu (Egzorcysta). 

Odporúčané
Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? Ako natáčali Borata 2 a ktoré scény boli dohodnuté s hercami? 29. októbra 2020, 9:30

Seriál nájdeš aj na Netflixe, kde sú všetky 3 série. Dej sleduje Bogdana Bonera, záhradkára s vedľajšou živnosťou – zabíjaním príšer, démonov, upírov a podobne. Pomáha mu jeho verný kolega Marczinek, ktorému nikdy nezaplatí. V každej epizóde sa dočkáš uzavretého príbehu o démonoch či iných potvorách, ktoré zabíjajú ľudí. 

Exorcista využíva záchodový, miestami politicky nekorektný, no inokedy aj nesmierne originálny a inteligentný humor. Je plný situačných vtipov a skvelých hlášok, na ktoré budeš spomínať ešte dlho. Kľúčovým pozitívom je samotná poľština, vďaka ktorej je každý vtip či nadávka o čosi vtipnejšia. 

Exorcista Egzorcysta
Zdroj: Netflix

Pre Slovákov ide o blízky jazyk, takže ho pochopíš aj bez čítania českých titulkov. Tie sú však skvelo preložené a spísané tak, aby sa v preklade stratilo čo najmenej vtipov. Slúžia najmä na to, aby si sa dozvedel, aká postava čo povedala, keď si nepochopil hovorenú poľštinu. Odporúčame sa teda zamerať na samotný poľský jazyk a užiť si spŕšku hlášok, nadávok a celkovo vtipných dialógov, ktoré v tomto jazyku naberajú grády. 

Seriál má animáciu podobnú tej, akú využíva South Park. Oplýva množstvom sympatických a vedľajších postáv. Takmer všetkým prepožičal hlas režisér, scenárista, producent, animátor a dabér Bartosz Walaszek. Sám zastrešuje aj väčšinu produkcie. Zaslúži si teda veľkú poklonu.

V seriáli je niekoľko epizód, počas ktorých sa ti ani neskriví úsmev, no inokedy sa zase budeš rehotať počas celej časti. Humor teda nie je úplne vyvážený, no to nevadí. Každý diel má len 10 minút, takže ti aj tie nudnejšie rýchlo ubehnú. A akonáhle sa dostaneš k tým lepším epizódam, budeš sa kráľovsky baviť a pravdepodobne seriál hneď odporučíš aj svojim priateľom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia