Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2020, 8:10
Čas čítania 1:32
Adam Novosad

FOTO: Pred odbernými miestami po celom Slovensku vznikajú dlhé rady aj kilometrové kolóny áut. Niekde ani o 8:00 nemali otvorené

NEWS
Uložiť Uložené

Celoplošné testovanie sa nezačalo bez očakávaných komplikácií a zdržaní.

Na odberných miestach po celom Slovensku sa od rána začínajú vytvárať rady. V niektorých mestách a obciach otvorili odberné miesta s oneskorením, krátko pred ôsmou hodinou ráno však niektoré miesta dokonca ani nestihli otvoriť. V Bratislave, Trnave či Nitre tak hrozí preťaženie a kolaps niektorých častí mesta, kde sa tvoria dlhé kolóny.

V Banskej Bystrici čakali ľudia pred niektorými odbernými miestami od šiestej ráno. Vynaliezavejší obyvatelia si dokonca priniesli ochranné overaly a stoličky, v ktorých prečkávajú státie v rade, zatiaľ čo vonku fúka a mrholí, upozorňuje Denník N.


 

Ani v hlavnom meste nie je situácia oveľa priaznivejšia. Na odberných miestach ako Metodova, kde odoberá vzorky až 6 tímov, je situácia priaznivejšia ako na drive-through odbernom mieste pri jazere Štrkovec, kde sa od rána tvorí kolóna dlhá stovky metrov.

 

Je nám nesmierne ľúto, že musíte čakať na svoje pretestovanie. Záujem prevyšuje momentálne možnosti. Niektoré miesta sme...

Posted by Karlova Ves on Friday, October 30, 2020


V bratislavskej Rači testuje na odbernom mieste aj samotný minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý prostredníctvom videa pozýva Slovákov, aby sa prišli nechať otestovať aj oni.
 

Od rána nám posielate fotky dlhých radov.
Odporúčame, aby ste používali weby www.somvrade.sk a odbernemiesta.sk (treba...

Posted by Zomri on Friday, October 30, 2020

 

Primátor Trnavy Peter Bročka zase hlási, že väčšina odberných miest v meste je už v tejto chvíli preťažená. „V niektorých prípadoch preskupujeme lekárov na miesta, kde z dôvodu neprítomnosti nemohli otvoriť v pôvodnom čase,” vyjadril sa na margo začiatku testovania.

Odporúčané
ZÁZNAM: Slovensko má za sebou prvý deň celoplošného testovania. Takto sme ho zvládli ZÁZNAM: Slovensko má za sebou prvý deň celoplošného testovania. Takto sme ho zvládli 31. októbra 2020, 7:20

Obrovská kolóna sa vytvorila aj v Nitre, kde na drive-through odbernom mieste vznikla rada dlhá viac ako kilometer siahajúca až k nákupnému stredisku Mlyny.

Situácia nie je ideálna ani v obciach, kde množstvo ľudí čaká pred odbernými miestami už od šiestej či pol siedmej ráno. Medzitým sa pred nimi vytvorili rady desiatok ľudí, ktorí sa chcú dať otestovať čo najskôr a mať celý proces za sebou.

Domov
Zdieľať
Diskusia