Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
30. októbra 2020, 15:38
Čas čítania 0:54
Martin Mičuda

Značka Genesis útočí na nemeckú konkurenciu luxusným SUV

Značka Genesis útočí na nemeckú konkurenciu luxusným SUV
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.genesis.com/NEWS/genesis-previews-second-suv--the-gv70/s/42c832f4-69e3-460b-8039-0efb19e49d15" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">genesis.com</a>
TECH GENESIS
Uložiť Uložené

GV70 je nové stredne veľké luxusné SUV.

Skupina Hyundai Motor Group vytvorila v roku 2015 osobitnú luxusnú značku Genesis, ktorá sa vymanila spod krídiel Hyundaiu. Chcú byť kórejskou konkurenciou k tradičným prémiovým zástupcom ako Audi, BMW, Mercedes-Benz či Cadillac, Lexus, Jaguar alebo Infiniti. Za ostatné mesiace ukázali niekoľko modelov, a teraz prichádza ďalší – štýlové SUV-čko s názvom GV70.

Práve ním chce Genesis osloviť aj európsku klientelu, pretože stredne veľkým luxusným SUV sa momentálne v Európe mimoriadne darí. Dizajn automobilka charakterizuje ako "atletická elegancia". Rovnako ako ostatné modely Genesis, aj GV70 má na oboch koncoch špecificky rozdelené full-LED svetlomety a špecificky tvarovanú masku. Klesajúca silueta strechy a zadný stĺpik naznačujú, že novinka to chce navyše hrať na akési SUV-kupé.

Na obzore je ďalšie luxusné SUV, ktorým chcem značka Genesis zaútočiť na nemeckú konkurenciu
Zdroj: media.genesis.com

Auto má 21" disky, v ponuke budú pritom dve dizajnové verzie – elegantné a športové. Odlišovať sa budú inak tvarovanými nárazníkmi, dizajnom kolies či inými koncovkami výfuku. Technické parametre zatiaľ nepoznáme, dokonca ešte nie je jasné ani to, aké budú mať autá motory.

Odporúčané
Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová Vyskúšali sme Porsche Taycan. Automobilka ním dokazuje, že aj elektrika môže byť športová 4. októbra 2020, 18:40

Interiér pôsobí luxusne. Európsky dizajn má pekné krivky a dvojfarebné vyhotovenie. Na výber bude elegantný 2-ramenný alebo 3-ramenný volant. Kokpit má tri rozmerné displeje. Priamo pred vodičom sú digitálne budíky, centrom palubovky je širokouhlý displej infotainmentu a tretia obrazovka slúži na obsluhu klimatizácie. 

Na prvých fotografiách je v vidno minimalistický štýl s dôrazom na luxus a kvalitné materiály. Uvidíme, či Genesis prerazí aj v Európe. Bude to závisieť aj od cien. Tie budú určite nižšie než v prípade nemeckej konkurencie.

Domov
Zdieľať
Diskusia