Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2020, 8:37
Čas čítania 1:21
Matej Krajčovič

iPhone 12 podľa recenzentov nastavuje latku poriadne vysoko. Fotoaparát sa vraj priblížil ku kvalite zrkadloviek

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Výsledky sú vraj šokujúco dobré. A to ešte na trh neprišiel iPhone 12 Pro Max.

Predobjednávky na nové iPhony už naplno bežia a prvé kusy sa dostávajú aj do rúk novinárov, recenzentov a YouTuberov. Tí sa tak mohli pochváliť so svojimi unboxingmi a recenziami

Zatiaľ sa to týka len iPhonu 12 a 12 Pro, menší iPhone 12 mini a veľký 12 Pro Max sa totiž na pulty obchodov dostanú až v novembri. 

Web The Verge na iPhone 12 chváli výraznú zmenu dizajnu a prechod na hranatý rám, ktorý zmenšil rozmery telefónu aj orámovanie obrazovky. Tá má byť až 4x odolnejšia pri náhodných pádoch. Napriek hranám sa však podľa redaktora Dietera Bohna drží pohodlne v rukách, nový dizajn označil za „moderný a zároveň klasický“.

 

Aj základná 12-tka už disponuje OLED displejom, ktorý má vyššie než Full HD rozlíšenie, čo bola dlhodobá kritika napríklad pri modeli iPhone XR alebo iPhone 11. Jemnosť zobrazenia dosahuje 460 ppi.

Nedočkali sme sa 120 Hz obnovovacej frekvencie, ktorou disponujú nové druhy Androidov. Niektorí výrobcovia ju v nastaveniach od výroby aj tak nezapínajú, lebo spotrebuje príliš veľa energie. 

Odporúčané
Toto je iPhone 12: Príde v štyroch verziách, poznáme slovenské ceny Toto je iPhone 12: Príde v štyroch verziách, poznáme slovenské ceny 13. októbra 2020, 20:10

Bohn paradoxne obhajuje absenciu nabíjačky v balení a kritizuje USB-C konektor. To je trochu zvláštne, majitelia starších iPhonov totiž síce doma určite nejaké nabíjačky majú, nie však tie s fast-charging funkciou. A USB-C ti zrejme nechýba, pokiaľ iPhone s Lightning káblami používaš už roky. Celkovo však označil nový iPhone za skvelú investíciu, ktorá „posúva latku vyššie“. Ak nečakáš na Max alebo mini, mal by si si iPhone 12 podľa neho kúpiť.

Oba iPhony už pár dní používa aj MKBHD, ktorý ti ukáže klasické rozbaľovanie aj demo nového MagSafe príslušenstva

Upozorňuje na lesklé rohy iPhonu 12 Pro, ktorý má rám z nerezovej ocele, nie z obyčajného hliníka. 

Recenzenti potvrdzujú výrazné zlepšenie nočných fotografií. Nočný režim už pribudol aj pre širokouhlý fotoaparát. Ešte badateľnejší rozdiel má byť v prípade nakrúcania videí, ako potvrdzuje známy špecialista Peter McKinnon. Z kamery bol nadšený, pritom ide len o slabý odvar zo schopností iPhonu 12 Pro Max, ktorý má úplne iný, ešte svetelnejší čip a špeciálnu stabilizáciu obrazu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Podľa McKinnona sa iPhone vďaka umelej inteligencii a softvérovým úpravám záberov dokonca blíži k väčšine zrkadloviek. Nemyslí si však, že dokáže nahradiť príslušenstvo, ktoré využívajú profesionálni fotografi, zvládne však fenomenálne zábery a kvalitné videá.

Domov
Zdieľať
Diskusia