Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 11:06
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Extrémisti Kotleba a Mazurek podporujú demonštráciu proti Matovičovi a opatreniam. Na Slovensku však platí zákaz zhromažďovania

NEWS IGOR MATOVIČ PROTEST
Uložiť Uložené

Extrémistická ĽSNS, ale aj Ultras futbalového Slovana a futbaloví hooligans sa chystajú na demonštráciu proti opatreniam a Igorovi Matovičovi.

Neprávoplatne odsúdený Marian Kotleba aj jeho spolustranník – právoplatne odsúdený Milan Mazurek – vyzývajú Slovákov, aby sa pridali k protestom proti Igorovi Matovičovi a koronavírusovým opatreniam.

Poslanec extrémistickej ĽSNS Milan Mazurek komunikuje toto organizované podujatie ako „prechádzku,“ zároveň však má jasne určené miesto a čas. V popoludňajších hodinách v hlavnom meste podporí iniciatívu extrémistov aj zoskupenie Ultras bratislavského futbalového Slovana a ďalšie skupiny futbalových hooligans. Na sociálnych sieťach si dohodli dresscode, miesto aj čas.  

Odporúčané
Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? Kotleba bol podľa odborníka vždy neonacista, teraz to lepšie skrýva. Aké boli jeho začiatky v politike? 12. februára 2020, 16:11

Na Slovensku v súčasnosti platí zákaz zhromažďovania, ktorý mohla vláda vyhlásiť na základe núdzového stavu. Ústavný súd už  zmietol zo stola podania Roberta Fica a generálnej prokuratúry o tom, že by bolo vyhlásenie núdzového stavu protiústavné.

Samotný zákaz zhromažďovania neumožňuje v súčasnosti protestovať, a to ani v prípade, že by dodržiavali všetky opatrenia zverejnené Úradom verejného zdravotníctva. 

Zhromažďovacie právo sa na Slovensku týka stretávania sa viacerých osôb za účelom vyjadrenia spoločného stanoviska. Za zhromaždenie sa podľa zákona považujú aj pouličné sprievody a manifestácie, pričom naň nie je potrebné predchádzajúce povolenie štátneho orgánu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia