Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2020, 19:08
Čas čítania 2:00
Tímea Krauszová

Slováci sú stále menej spokojní s tým, ako vláda bojuje s pandémiou

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Ako sa máte, Slovensko.

S postupom vlády pri zvládaní pandémie nového koronavírusu je spokojných čoraz menej Slovákov. Vyplýva to zo septembrového prieskumu Ako sa máte, Slovensko?, ktorý sleduje postoje Slovákov od začiatku pandémie. Robila ho prieskumná spoločnosť MNFORCE, agentúra Seesame v spolupráci so Sociologickým ústavom SAV a Ústavom výskumu sociálnej komunikácie SAV. Jeho najnovšia časť bola realizovaná od 10. do 14. septembra na vzorke 1000 ľudí. Výsledky sú reprezentatívne pre online populáciu Slovenska.

Odporúčané
Tieto opatrenia platia od dnešného dňa: Kedy nemusíš mať rúško a ako bude fungovať nakupovanie? Tieto opatrenia platia od dnešného dňa: Kedy nemusíš mať rúško a ako bude fungovať nakupovanie? 15. októbra 2020, 6:00

Spokojnosť s krokmi vlády medzi dvoma vlnami pandémie klesla

Prieskum ukázal, že spokojnosť verejnosti s postupom vlády pri zvládaní pandémie nového koronavírusu od apríla priebežne klesá. Kým v apríli bolo spokojných 53,4 % opýtaných, v septembri to bolo už len 29,9 %. Vyššiu dôveru si však vyslúžili poradné orgány vlády pre riešenie pandémie, ktorým dôveruje 35,6 % respondentov.  Zároveň prieskum ukazuje, že ľudia, ktorí pozitívne hodnotia postup vlády, sa vo väčšej miere správajú opatrnejšie  (vo väčšej miere nosia rúška a obmedzili spoločenský kontakt). 

Domov
Zdieľať
Diskusia