Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020 o 16:55
Čas čítania 1:10
Adam Novosad

Na Mlynoch veselo žúrovali študenti s potvrdeným Covid-19. Na korona párty sa zúčastnilo 13 ľudí, z internátov ich vyhodia

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ani v pandémii sa niektorí študenti nemohli rozlúčiť s organizovaním párty.

internátov v Mlynskej Doline odišlo začiatkom októbra niekoľko tisíc študentov, ktorí rešpektovali výzvu rektora a kvôli zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii radšej trávia dištančné štúdium doma.

Stovky študentov však museli na Mlynoch zostať z rôznych dôvodov, a medzi nimi sa našli aj desiatky študentov, ktorí na Slovensko pricestovali v rámci programu Erasmus.

Práve partia študentov zo Španielska spôsobila vedeniu internátov vrásky na čele v noci zo stredy na štvrtok. Nevedno, či skupina Španielov chcela iba osláviť posledný deň pred zavedením tvrdších opatrení, ale zhromaždili sa na jednej z izieb a to aj napriek tomu, že viacero z nich malo hygienikmi nariadenú karanténu. Ba čo viac, časť z nich bola pozitívne testovaná na Covid-19.

Aj keď sa mnohým možno zdá, že takmer prázdne Mlyny znamenajú zvládnutie situácie, opak je pravdou. Žiadame ubytovaných,...

Posted by Internát Mlyny on Thursday, October 15, 2020

Aj keď boli pozitívne testovaní Španieli umiestnení do izolačných izieb, na dvoch izbách zorganizovali večierok pre ďalších jedenásť kamarátov. Keď sa správa o večierku dostala k vedeniu internátov, bezpečnostná služba okamžite privolala policajnú hliadku a kontaktovala hygienikov.

Účastníci večierku budú musieť podstúpiť povinnú karanténu s pretestovaním, aby sa zabránilo šíreniu nákazy, avšak zavarili si oveľa viac. Z internátov ich po absolvovaní karantény vylúčia a dokonca kontaktujú domáce fakulty, kde navrhnú disciplinárne konanie za hrubé porušenie nariadení a pravidiel.

Odporúčané
15-ročný chlapec na Liptove zavraždil dôchodcu kvôli 120 eurám. Vošiel do domu 82-ročného dedka a dobodal ho 15-ročný chlapec na Liptove zavraždil dôchodcu kvôli 120 eurám. Vošiel do domu 82-ročného dedka a dobodal ho 15. októbra 2020 o 14:17

Správu o večierku dokonca dostanú aj zastupiteľské úrady. Študenti budú mať opletačky aj s políciou, keďže hygienici postúpia konanie vzhľadom na okolnosti vyšetrovateľom.

Vedenie internátov zaujalo k večierku jasný postoj: „Vedenie UK aj internátov je zhrozené z nezodpovedného prístupu týchto študentov, ktorí ohrozujú zdravie ostatných ubytovaných, ako aj zamestnancov internátu. Na celých internátoch sa zintenzívnia mimoriadne kontroly s cieľom zabezpečiť dodržiavanie internátneho poriadku a ochrany zdravia a životov ubytovaných.“

Domov
Zdieľať
Diskusia