Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 10:40
Čas čítania 0:48
Richard Balog

Zakladateľ módnej značky KENZO podľahol koronavírusu po niekoľkých týždňoch choroby

Zakladateľ módnej značky KENZO podľahol koronavírusu po niekoľkých týždňoch choroby
Zdroj: AP Photo / Lionel Cironneau
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

V Paríži plánoval Kenzo Takada zotrvať len 6 mesiacov a nakoniec z toho bolo krásnych 56 rokov.

4. októbra 2020 prišiel svet módy o ďalšiu ikonu, keď v jednej z parížskych nemocníc podľahol koronavírusu renomovaný návrhár Kenzo Takada. Vo veku 81 rokov nedokázal poraziť chorobu COVID-19, avšak jeho meno tu zostane navždy. Správu potvrdili zástupcovia na Instagrame

Odporúčané
Objavil sa na scéne nový Virgil Abloh? Návrhár Domenico Formichetti ma našliapnuté na vrchol módneho priemyslu Objavil sa na scéne nový Virgil Abloh? Návrhár Domenico Formichetti ma našliapnuté na vrchol módneho priemyslu 4. októbra 2020, 14:20

Rodák z japonskej Osaky totiž za sebou zanecháva bohatý odkaz v podobe jedinečnej módnej tvorby. Do Paríža plánoval ešte v roku 1965 prísť pôvodne len na 6 mesiacov a nakoniec z toho bolo 56 rokov, počas ktorých nás neprestaval udivovať. Svetu ponúkol vyše 8 000 návrhov pánskej aj dámskej módy, pričom ich hlavným poznávacím znamením boli grafické a kvetinové potlače. 

Postupnými krokmi v roku 1976 otvoril Takada svoj prvý vlajkový obchod na námesti Place des Victoires a odvtedy sa čoraz viac dostával do centra pozorností, keďže jeho značka bola súčasťou titulných stránok väčšiny módnych magazínov. O 17 rokov neskôr už KENZO patrilo pod krídla konzorcia LVMH, ktorého súčasťou je dodnes, avšak už pod iným vedením, ale stále s rovnakou myšlienkou. 

Známe je aj jeho vyhlásenie z roku 1972 pre New York Times, a to: Móda nie je len pre pár ľudí - je pre všetkých“, čím si získal veľkú priazeň verejnosti. Viac o tomto legendárnom tvorcovi, ktorý priniesol japonskú estetiku módy do Európy sa dozvieš v našom pripravovanom článku už onedlho. 

Zakladateľ značky KENZO počas návštevy Monaka v priebehu roku 2015

Zakladateľ módnej značky KENZO podľahol koronavírusu po niekoľkých týždňoch choroby
Zdroj: AP Photo / Lionel Cironneau
Domov
Zdieľať
Diskusia