Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 13:08
Čas čítania 6:23
Lukáš Čelka

Týchto 5 raperov v skladbách (možno) predpovedalo svoju smrť: Zmienili sa o nej v textoch skôr, ako si pre nich naozaj prišla

Týchto 5 raperov v skladbách (možno) predpovedalo svoju smrť: Zmienili sa o nej v textoch skôr, ako si pre nich naozaj prišla
Zdroj: Facebook / Mac Miller
HUDBA SMRŤ
Uložiť Uložené

„Čo je to klub 27? Nedožijem sa viac ako 21 rokov.“ Predpovedali Juice WRLD, 2Pac, Mac Miller a ďalší raperi svoju smrť?

Existuje mnoho konšpirácií ohľadom smrtí známych umelcov, pri ktorých behá mráz po chrbte. Podľa niektorých fanúšikov zosnulých raperov ich modly doteraz žijú a svoj odchod na druhý svet len zinscenovali. Viacero takýchto teórií sa viaže aj na fakt, že niektorí umelci predpovedali svoju smrť vo svojich textoch len krátko predtým, ako naozaj prišla.

Odporúčané
Slávne osobnosti a mafia. O týchto prepojeniach populárnych hviezd na podsvetie si možno vôbec nevedel Slávne osobnosti a mafia. O týchto prepojeniach populárnych hviezd na podsvetie si možno vôbec nevedel 2. októbra 2020, 9:53
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo si fanúšikovia Maca Millera myslia, že svoju smrť vycítil
  • Čo má spoločné Ariana Grande so smrťou Maca Millera
  • V ktorom tracku mal predpovedať svoju smrť 2Pac
  • Na základe čoho si niektorí fanúšikovia myslia, že 2Pac môže byť stále nažive
  • Ako sa spája symbolika Biggieho vydaných albumov s jeho smrťou
  • Od akej drogy bol závislý Juice WRLD


Mac Miller

„Climbing over that wall, Swear the height be too tall so like September I fall.“/„Leziem cez ten múr, avšak prisahám, že je až tak vysoký, že padnem ako September (fall = padať/jeseň, september je jesenný mesiac).“ 

Predpovedali títo raperi svoju smrť? Krátko potom, čo sa so životom
lúčili v skladbách nás naozaj opustili!
Zdroj: Nicolas Völcker/Wikipedia

V septembri to boli už dva roky, odkedy nás náhle opustil talentovaný Malcolm James

McCormick známy ako Mac Miller. Opustil nás len ako 26-ročný, päť mesiacov po rozchode s Arianou Grande. Viaceré médiá a fanúšikovia v tom čase pripisovali najväčší podiel na jeho smrti práve tejto udalosti.


Macovo nebohé telo našli ráno 7. septembra 2018 v jeho dome v San Fernando Valley pri Los Angeles. Informoval o tom portál TMZ, podľa ktorého mala za jeho smrťou stáť kombinácia fentanylu (silný liek proti bolesti) a kokaínu. V čase smrti bol však zároveň pod vplyvom alkoholu.


Síce sa Mac nikdy netajil svojou závislosť od drog, po rozchode s Arianou jej mal prepadnúť ešte viac. Po jej boku prežil dva roky, tá mu však neskôr začala vyčítať problémy so závislosťou. Preto sa v máji roku 2018 mediálne známy pár rozpadol.


Svoj posledný album pred smrťou vydal Mac len pár mesiacov pred ňou. Jedna zo skladieb však niesla zvláštny odkaz, ktorý sa po jeho smrti zmenil na ešte zvláštnejší, všimol si to portál Kuulpeeps.

Odporúčané
Príbeh rádioaktívného muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť Príbeh rádioaktívného muža: plakal krv, nemal kožu a jeho DNA sa rozkladala zaživa. Lekárov prosil o smrť 28. marca 2024, 9:30

V tracku Self Care spieva „Climbing over that wall, Swear the height be too tall so like September I fall“, čo vo voľnom preklade znamená „Leziem cez ten múr, avšak prisahám, že je až tak vysoký, že padám ako Semptember (fall = padať/jeseň, september je jesenný mesiac).“  V septembri aj naozaj padol, navždy.

 

Konšpiračnej teórii, že Mac v tomto tracku predpovedal svoju smrť, dáva na sile okrem trafenia mesiaca aj fakt, že sa v sprievodnom klipe snaží dostať z drevenej krabice podobnej rakve, ktorá je zahádzaná zemou, akoby v nej bol zaživa pochovaný.

Zaujímavosťou je aj nápis „No woman, no cry“, ktorý mal Mac vytetovaný na hrudi. Jeho
problémy so závislosťou sa zhoršili práve po rozchode s Arianou, len pár mesiacov pred jeho
predávkovaním sa. Preto je najväčším paradoxom, že jeho smrť mohla mať na svedomí práve bolesť zo straty ženy.

2Pac

“I’ve been shot and murdered, can’t tell you how it happened word for word but best believe that ni**as gonna get what they deserve.”/„Bol som postrelený a zavraždený, neviem presne povedať, ako sa to stalo, ale ver tomu, že tí, ktorí to spravili, dostanú, čo si zaslúžia.“

Predpovedali títo raperi svoju smrť? Krátko potom, čo sa so životom
lúčili v skladbách nás naozaj opustili!
Zdroj: Facebook/2PAC

Tupac Amaru Shakur alebo aj 2Pac, je určite jedno z mien, ktoré predstavovať netreba. Za svoj život predal viac ako 75 miliónov albumov, vďaka čomu ho zaradila Guinessova kniha rekordov medzi najúspešnejších raperov všetkých čias. Pre 2Paca, bol podobne ako pre Mac Millera tiež osudným dátum 7. septembra avšak 12 rokov pred ním (v roku 1996). V ten deň bol totižto postrelený. Šesť dní na to, 13. septembra vydýchol posledný krát.


2Pacovi sa stalo osudným viacnásobné postrelenie počas jazdy na križovatke ulíc Flamingo Road a Koval Lane v Las Vegas. V čase svojej smrti sa mal podľa portálu history.com vracať zo zápasu svojho kamaráta Mika Tysona, po ktorom sa s partiou pobili.

Odporúčané
Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl 24. marca 2024, 14:30

Po tomto incidente 2Pac nastúpil do čierneho BMW patriacemu Suge Knightovi (jeden zo zakladateľov Death Row Records), keď ho po dvadsiatich minútach zasiahli štyri guľky. Strieľať na nich mala posádka vedľajšieho auta.


Zraneného Paca previezli do nemocnice, kde ešte šesť dní v kóme bojoval o svoj život. Nakoniec však zraneniam podľahol. Táto správa vo svojej dobe zasiahla nielen hip-hopovú subkultúru, ale aj celú Ameriku.


Čo je však zaujímavé, podľa videa, ktoré sa objavilo na internete začiatkom roka 2019, mal mať Pac na sebe nepriestrelnú vestu, informoval o tom portál Mirror. O rapovej legende bolo už predtým známe, že po predošlých prestrelkách, ktorými si prešiel, si svoju ochranku vyberal rovnako precízne, ako dbal o svoje bezpečie. Z nepochopiteľného dôvodu si však mal dať nepriestrelnú vestu zo seba pred klubom dole.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 89398 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Pod akou prezývkou bol známy 2Pac a akú súvislosť s jeho smrťou v nej vidia fanúšikovia
  • V ktorom tracku 2Pac predpovedal svoju smrť
  • Ako sa spája symbolika  Biggieho albumov s jeho smrťou
  • Prečo sa niektorí fanúšikovia domnievajú, že Proof z D12 dopredu vedel, ako zomrie
  • Od akej drogy bol závislý Juice WRLD a akú rolu zohrala v spojitosti s jeho smrťou
Domov
Zdieľať
Diskusia