Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2020, 18:06
Čas čítania 1:11
Viktor Kniš

Igor Kmeťo prekonal Covid-19: 11 dní mal horúčky, 8 dní ležal v nemocnici, predtým bol na pochybách, či koronavírus existuje

NEWS
Uložiť Uložené

Igor Kmeťo vyvádza z omylu každého, kto zľahčuje koronavírus. Ochorením si prešiel, mal ťažší priebeh a niekoľko dní strávil aj v nemocnici, kde mu nebolo všetko jedno.

Igor Kmeťo zverejnil na svojom Instagrame vyjadrenie, v ktorom komentuje svoje nedávne priznanie, že prekonal koronavírus. Hovorí, že mal ťažší priebeh ochorenia, 11 dní mal teploty a museli ho dokonca hospitalizovať na infekčnom oddelení.

Konštatuje, že mu nebolo všetko jedno a rovnako spomína aj to, že počas svojho boja s ochorením Covid-19 sledoval na Instagrame, ako niektorí ľudia zdieľali napríklad vyjadrenia lekárov, ktorí situáciu v súvislosti s pandémiou zľahčovali. 

Podľa Igora Kmeťa to však v skutočnosti môže byť ešte oveľa horšie, ako ukazujú relevantné médiá, ktoré sa snažia objektívne zmapovať aktuálnu situáciu. 

Hudobník priznáva, že predtým, ako sa nakazil, sám pochyboval, či vôbec koronavírus existuje, teraz je však už skalopevne presvedčený, že ide o nebezpečné ochorenie. Igor Kmeťo ďalej dodáva, že by ľudia mali byť k ostatným ohľaduplní a myslieť na to, že záleží od imunitného systému nakazeného, ako sa s ochorením popasuje.

Zároveň konštatuje, že niektorí nakazení sa z ochorenia vôbec nemusia dostať a môže to byť napríklad aj rodič človeka, ktorý situáciu zľahčuje. 

Odporúčané
Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž) Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž) 2. septembra 2020, 17:28

Igor Kmeťo špecifikuje, že nevie, kde sa nakazil. Navštívil kluby, v ktorých hral, je však presvedčený o tom, že sa koronavírus môže šíriť efektívne práve v uzavretých priestoroch. Hudobník ďalej na ľudí apeluje, aby nosili rúška a čo najmenej sa zdržiavali v interiéroch spolu s ďalšími ľuďmi. 

„Nikto mi nezaplatil za to, aby som toto video spravil,“ dodal na záver. Z vlastnej iniciatívy chcel upozorniť každého, kto má pocit, že médiá schválne strašia ľudí. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Kmeťo (@igorkmeto),

Igor Kmeťo je jedným z mála ľudí z hudobného priemyslu, ktorí sa k situácii postavili zodpovedne. Viacero slovenských raperov v súčasnej dobe zdieľa aj konšpiračné weby v snahe podsunúť ľuďom „iný názor.“

Zdieľajú videá výživových poradcov, ktorí hovoria o nafúknutých číslach, ale aj komunistov, podľa ktorých rúška nepomáhajú. WHO už dávno skonštatovala, že práve zakrývanie horných dýchacích ciest je najefektívnejšou formou zamedzenia šírenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia