Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2020, 19:25
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Elon Musk predstavil čip implantovaný v mozgu prasaťa. U ľudí ním chce liečiť choroby či prepájať s umelou inteligenciou

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Muskovi sa podaril veľký technologický úspech. Ambíciou celého projektu je vytvoriť tzv. rozhranie medzi ľudským mozgom a počítačom nazývané aj BCI (brain-computer interface).

Elon Musk a jeho startupová spoločnosť Neuralink predstavili pravdepodobne jeden z najprelomenejších experimentov za posledné roky. Ambíciou celého projektu je vytvoriť tzv. rozhranie medzi ľudským mozgom a počítačom nazývané aj BCI (brain-computer interface), čo by mohlo nielen vylepšiť ľudský mozog, ale tiež zabrániť rôznym ochoreniam.

Odporúčané
V Tesle už nie je mužom číslo 1 a je podkladom pre postavu Iron Mana. 13 vecí, ktoré si o Elonovi Muskovi (možno) nevedel V Tesle už nie je mužom číslo 1 a je podkladom pre postavu Iron Mana. 13 vecí, ktoré si o Elonovi Muskovi (možno) nevedel 7. júla 2020, 13:22

Ako informuje CNBC, Musk v piatok ukázal prasa menom Gertrúda, ktorému do mozgu implantovali malý počítačový čip o veľkosti mince. Prasa malo čip v hlave zabudovaný asi 2 mesiace a počas toho dokázali zachytiť jeho mozgovú aktivitu a bezdrôtovo ju posielať do externého výpočtového zariadenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia