Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2020, 16:57
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Meky Žbirka sa zhostil titulnej skladby k filmu Perinbaba a dva svety:Tón, a v ňom žiaľ, duša hôľ, duša skál, slovenská

HUDBA PERINBABA 2
Uložiť Uložené

Kto iný by sa mal zhostiť titulnej piesne k pokračovaniu ikonickej Perinbaby, ak nie legendárny Miro Žbirka.

 „Tá pieseň v mol, chýba mi ako soľ. Tón, a v ňom žiaľ, duša hôľ, duša skál, slovenská. S tou piesňou znie vzdialené volanie, viem, mám ju rád, roztopí v srdci ľad po stýkrát..."

Kto iný ako Meky Žbirka by sa mal zhostiť titulnej piesne k pokračovaniu ikonickej rozprávky Perinbaba. Novinku s názvom Slovenská napísal a zložil pre očakávanú filmovú novinku režiséra Juraja Jakubiska - Perinbaba a dva svety, ktorej premiéra bola pôvodne naplánovaná na 20. február. Klip ku skladbe zostrihal zo záberov samotný Jakubisko a my tak máme možnosť vidieť sériu záberov, ktoré nás zároveň vracajú do roku 1985 k prvému vydaniu a zároveň ukazujú, že ani slovenská produkcia by sa nestratila v svetovom filme.

Z pôvodných hrdinov Jakuba a Alžbetky stali rodičia. Ich syna Lukáša bude v druhej časti stvárňovať Lukáš Frlajs, pre ktorého to bola prvá veľká herecká rola.

V hlavnej ženskej postave Lucii sa predstaví Valéria Frištik. V Perinbabe 2 sa objavia aj ďalší slovenskí a českí herci ako Ivan Romančík, René Štúr, Valerie Zawadská alebo Ľubomír Paulovič.

Domov
Zdieľať
Diskusia