Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2020, 16:04
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Do roboty si chodil len po gastráče a výplatu. Dominika Dána vraj vyhodili z ministerstva, lebo kašľal na svoje povinnosti

NEWS
Uložiť Uložené

Spisovateľovi sa vraj na ministerstve veľmi pracovať nechcelo.

Spisovateľ Dominik Dán, ako znie pseudonym jedného z najznámejších a najúspešnejších literárnych autorov na Slovensku, mal dlhé roky poberať plat na ministerstve vnútra bez väčšej pracovnej námahy. Informuje o tom portál televízie Markíza, ktorá zistila, že ministerstvo v rámci šetrenia rozviazalo pracovný pomer práve s mužom, ktorý stojí za pseudonymom slávneho spisovateľa.

Vláda Igora Matoviča sa v uplynulých týždňoch zaviazala na všetkých ministerstvách ušetriť po 10 percent zo svojich nákladov, a tak sa na vnútorné fungovanie pozrel aj rezort vnútra. O svojich zisteniach informoval vo štvrtok 6. augusta médiá, pričom v správe figuruje aj sekcia o kuriozitách.

Do roboty si chodil len po výplatu. Dominika Dána vraj vyhodili z ministerstva, lebo kašľal na svoje povinnosti
Zdroj: Martinus/Wikimedia Commons

V sekcii kuriozít svieti veta, že „Priamo na ministerstve bol už viac ako 10 rokov zaradený policajt, ktorého pracovná náplň bola raz mesačne si vyzdvihnúť výplatnú pásku“Televízia Markíza zo svojich zdrojov na ministerstve zistila, že týmto policajtom má byť práve autor detektívok Dominik Dán.

Na ministerstve údajne roky pracoval ako súčasť tlačového oddelenia, kde sa venoval analyzovaniu prípadov organizovaného zločinu, avšak ako uvádza správa z kontroly efektívnosti, zrejme svoje analýzy nevypracovával tak dôkladne, ako by mal.

Odporúčané
10 kníh, ktoré by si mal prečítať každý: Klasiky aj súčasná literatúra do tvojej knižnice 10 kníh, ktoré by si mal prečítať každý: Klasiky aj súčasná literatúra do tvojej knižnice 8. apríla 2020, 13:27

Dominikovi Dánovi však výpoveď z ministerstva zrejme nebude dlho mrzieť, pretože svojimi knihami zásobuje slovenský trh už niekoľko rokov a v roku 2020 už stihol vydať novinku Klbko zmijí, ktoré si zo 16 hodnotení na portáli Martinus udržiava hodnotenie 4,3 hviezdičky z piatich.

Domov
Zdieľať
Diskusia