Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 17:41
Čas čítania 0:29
Matej Krajčovič

Na Slovensku padol tohtoročný teplotný rekord. Večer naopak krajinu zasiahnu výrazné búrky

NEWS POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Najvyššiu teplotu namerali v Senici, na večer je pre zmenu vyhlásená výstraha pred búrkami.

Dnes bolo na celom Slovensku extrémne teplo, Slovenský hydrometerologický ústav aj zdravotníci naň upozorňovali už od pondelka a pre západ krajiny dokonca platil druhý stupeň výstrahy. 

Nakoniec skutočne išlo o zatiaľ najteplejší deň v tomto roku. Podľa portálu iMeteo bolo v Senici krátko po 16.00 hod. až 35,7 °C. 

Doterajší rekord patril 10, júlu, kedy v tomto meste na severozápade krajiny namerali 35,3 stupňov Celzia. Ani to však nie je nič oproti roku 2007, kedy sa obyvatelia Hurbanova museli potýkať s teplotou +40,3 °C. 

Odporúčané
Presnosť predpovedí počasia sa výrazne zhoršila, môže za to vraj koronavírius Presnosť predpovedí počasia sa výrazne zhoršila, môže za to vraj koronavírius 19. júla 2020, 20:47

V najbližších dňoch už teplomer nad tridsiatku vystúpi iba mierne, extrémne počasie nás však neopustí. Západ Slovenska sa dnes (v utorok) večer približne od 20.00 hod. musí pripraviť na silné búrky. 

Spadnúť môže až 50 mm zrážok a vylúčené nie je ani krupobitie. Výstraha pred dažďom platí až do stredajšieho rána. 

Domov
Zdieľať
Diskusia