Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2020, 16:11
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Diplomovka ministra školstva Gröhlinga je vraj kombináciou kompilátu a plagiátu

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Minister nechal svoje práce utajiť, keď Slovensko žilo diplomovkou Borisa Kollára.

Minister školstva Branislav Gröhling nechal stiahnuť svoju bakalársku aj diplomovú prácu z webu knižnice Paneurópskej vysokej školy. Bolo to práve v čase, keď Slovensko žilo diplomovkou Borisa Kollára. Zatiaľ čo predseda parlamentu kvôli svojej práci o funkciu neprišiel, v prípade ministra školstva by to mohlo vyzerať rozdielne.

Gröhling pred pár dňami v statuse na Facebooku konštatoval, že si opätovne nechal preveriť svoju diplomovku. Vraj by obstála, pretože zhoda 31 percent je v oblasti práva v poriadku.

 

O ZÁVEREČNÝCH PRÁCACH Toto je téma posledných dní. Bolo by dobré túto diskusiu vrátiť do vecnej roviny, preto treba...

Posted by Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny on Wednesday, July 8, 2020

Denník N však dnes informoval, že práca by neobstála, pretože podľa analýzy redakcie je Gröhlingova diplomová práca kombináciou kompilátu a plagiátu.

Denník konštatuje, že minister v práci od slova do slova kopíroval knižky a články o terorizme, na čo bola zameraná samotná téma diplomovej práce, a o vlastnom prínose a myšlienkach sa vraj veľmi rozprávať nedá.

Odporúčané
Boris Kollár v tom nie je sám. Toto je 7 politikov, ktorí mali problém vysvetliť pôvod svojich záverečných prác Boris Kollár v tom nie je sám. Toto je 7 politikov, ktorí mali problém vysvetliť pôvod svojich záverečných prác 24. júna 2020, 16:32

Novinári zistili, že Gröhling do diplomovej práce na tému terorizmus prevzal takmer celú svoju bakalársku prácu, aby si tak jej písanie uľahčil. V mnohých úsekoch pritom chýbali citácie a zdroje textov, čím minister vytvoril dojem, že je autorom týchto častí on sám, aj keď v skutočnosti boli prevzaté z knižiek či učebníc.

Domov
Zdieľať
Diskusia