Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 8:49
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Európan žije na filipínskom letisku už viac ako 100 dní, nemá žiadne peniaze a jeho zdravotný stav sa zhoršuje

ZAUJÍMAVOSTI LETISKO
Uložiť Uložené

Roman Tromifov z Estónska svoj príbeh na Facebooku popísal až po približne troch mesiacoch. Najprv prespával priamo na termináli, neskôr mu dali aspoň posteľ.

Roman Tromifov z Estónska uviazol ešte 20. marca kvôli pandémii koronavírusu na letisku v Manile. Odvtedy nedokázal nájsť spôsob, ako sa dostať domov. Pomôcť mu nevedia ani úrady.

Tvrdí, že po príchode na Filipíny mu nepovolili vstup do krajiny, pretože úrady pozastavili vstupné víza kvôli pandémii. Zároveň nemohol z letiska vycestovať, pretože letecká spoločnosť  AirAsia zrušila všetky svoje lety.

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Na prípad upozornil portál Daily Mail, ktorý pripomína, že Tromifov aktuálne žije život doslova ako z filmu Terminál, v hlavnej úlohe s Tomom Hanksom.

Obyvateľ Estónska tvrdí, že mu dokonca vzali pas, a tak nemá na výber a musí čakať, kým sa prísne opatrenia na Filipínach skončia. Nepomohol mu ani estónsky konzulát, ambasáda mu ponúkla len let do Amsterdamu za 1500 dolárov. Kvôli svojej finančnej situácii musel túto alternatívu zamietnuť.

Vo videu na Facebooku Tromifov ukazuje, že v súčasnosti už má aj malú izbu s posteľou, ešte nedávno však prespával na zemi priamo na termináli.

Estónčan sa sťažuje, že krajina, z ktorej pochádza, nebola schopná zabezpečiť mu repatriačný let. Úradnici sa však bránia tým, že to bol on, kto odmietol evakuačný let. 

Situáciu komplikuje aj fakt, že má Roman Tromifov zdravotné problémy, ktoré sa pobytom na letisku zhoršujú.

„Som človek so zdravotným postihnutím, a môj zdravotný stav sa tu stále zhoršuje z dôvodu chýbajúcej výživy, slnečného žiarenia a čerstvého vzduchu,“ napísal na Facebooku, svoju chorobu však nešpecifikoval. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia