Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 6:32
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Čech ukradol žemle za 2 eurá, súd ho poslal do basy na 18 mesiacov. Mladík bez domova doplatil na núdzový stav

NEWS ČESKO KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Mladík bez domova si do igelitky strčil päť žemlí a odišiel bez zaplatenia.

V čase pandémie koronavírusu, keď je v krajinách vyhlásený núdzový stav, si aj za zdanlivo neškodné trestné činy môžeš posedieť za mrežami poriadne dlho, upozorňuje TV Nova.

Odporúčané
V Česku sa zrazili dva osobné vlaky. Hlásia niekoľko mŕtvych a desiatky zranených V Česku sa zrazili dva osobné vlaky. Hlásia niekoľko mŕtvych a desiatky zranených 7. júla 2020, 17:06

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil mladík bez domova, ktorý nemal čo jesť, a tak v potravinách ukradol päť žemlí. Skutok sa stal v Brne a mladík si ukradnuté žemle dlho neužil, pretože pri pokladniach si naňho posvietili pracovníci bezpečnostnej služby.

Žemle mu našli v igelitke, kde ich strčil a preniesol bez zaplatenia. Mladíka Lukáša, ktorý dlhší čas prebýval na ulici, potom prevzala polícia a obvinila ho z krádeže. Obchodu spôsobil škodu vo výške 62 korún a 50 halierov, čo je približne 2,34 eura.

Ukradol žemle za 2 eurá, súd ho poslal do basy na 18 mesiacov. Mladík bez domova v Česku doplatil na núdzový stav
Zdroj: Pixabay

Muž mal trpieť schizofréniou, ale ani to okresný súd v Brne neobmäkčilo. Lukáša poslal do väzenia na dva roky. Advokátka sa však odvolala, a tak prípad putoval na krajský súd.

Ani tam mladík nepochodil, aj keď súd mu trest zmiernil o pol roka. Napokon pre krádež, za ktorú by v čase mimo núdzového stavu dostal zrejme iba pokutu, pôjde do väzenia na 18 mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia