Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2020, 14:37
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Robert Fico bude znovu kandidovať na post šéfa Smeru: Vyzerajú trápne a smiešne, sú to zradcovia, komentoval odídencov

POLITIKA ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

V Smere zasadlo predsedníctvo aj poslanecký klub.

„Veľmi oprávnene považujeme odídencov za zradcov,“ otvoril Robert Fico tlačovku. Zároveň vyzval Petra Pellegriniho, aby sa vzdal funkcie podpredsedu parlamentu. Podľa šéfa Smeru to bol on, kto Pellegriniho do funkcie dostal a mandát patrí strane. Zároveň Fico vyzval všetkých 11 odídencov, aby čo najskôr stranu opustili. Novým podpredsedom by sa mohol stať Juraj Blanár.

Nové tváre v Smere

Ďalej dodal, že Smer čaká „veľa vnútrostranníckej práce.“ Smer má v pláne odvolať. všetkých okresných predsedov, ktorí neprejavia náklonnosť strane. „Keď budeme mať štruktúry pod kontrolou, zvoláme strannícky snem,“ povedal Robert Fico. 

Na tomto sneme sa budú voliť podpredsedovia strany, kde očakáva šéf Smeru nové mladé tváre, ale aj známych členov. Špecifikoval, že ráta s Mladými sociálnymi demokratmi, kde sú podľa neho dvaja nádejní kandidáti. 

Po tom, ako sa ich vedenie postavilo na Ficovu stranu, z MSD dnes oznámila odchod „polovica predsedníctva, krajskí koordinátori aj výrazný počet členov a sympatizantov,“ píšu odídenci vo vyhlásení podľa Denníka N.

Odporúčané
Aktualizované: Bakalárka Petry Krištúfkovej je plagiát, tvrdí Beblavý. Prekopírovala celé odseky z internetu aj s chybami Aktualizované: Bakalárka Petry Krištúfkovej je plagiát, tvrdí Beblavý. Prekopírovala celé odseky z internetu aj s chybami 23. júna 2020, 9:54

Opäť bude kandidovať

Domov
Zdieľať
Diskusia