Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2020, 17:12
Čas čítania 1:15
Martin Mičuda

Luxusný Mercedes E kupé a kabriolet dostali novú tvár a výkonnejšie motory

Luxusný Mercedes E kupé a kabriolet dostali novú tvár a výkonnejšie motory
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/Comprehensive-range-of-enhancements-also-for-E-Class-Coup-and-Cabriolet.xhtml?oid=46443881&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnMmZnJvbUluZm9UeXBlSWQ9NDEwMTI!&rs=0&ajaxRequestsMade=1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Krátko po modernizácii sedanu a kombi prišli rad aj na štýlovejšie karosérie.

Začiatkom marca nám Mercedes-Benz ukázal modernizovanú triedu E, a to sedan a aj praktickejšie kombi. Bolo len otázkou času, kedy sa facelift dotkne aj zvyšných karosárskych variantov. Ten čas nastal práve teraz, kedy zo Stuttgartu prichádza vynovené E-čko vo verzii kupé a kabriolet.

Aj tu sme teda svedkami značne zmenenej prednej časti, kde si miesto našli úplne inak tvarované svetlá, maska a pozmenený nárazník. Vo vnútri svetiel samozrejme nemôže chýbať špičková full-LED technológia, ktorá sa odteraz stáva už vecou základnej výbavy. Za príplatok sú v ponuke Multibeam LED svetlá s dosvitom až 650 metrov. Zvyšok exteriéru následne obdržal len pár pozmenených detailov, ktoré ide rozpoznať len ťažko.

Luxusné E-čkové kupé a kabriolet dostali novú tvár a výkonnejšie motory
Zdroj: media.daimler.com

V interiéri nájdeme úplne nový volant (elegantný aj športový) a dotykovú plochu na ovládanie infotainmentu. Ten zastupuje po novom rozhranie MBUX, čo značí, že E-čko v úplnom základe prichádza o analógové budíky – štandardom sú dve 10,25" obrazovky, za príplatok ide o 12,3" displeje. Ako je pri otvorenej verzii zvykom, naďalej nechýbajú systémy Airscarf či Aircap, ktoré zlepšujú komfort pri jazde bez strechy.

Späť
Zdieľať
Diskusia