Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2020 o 9:49
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Napriek obrovskému množstvu testov je prírastok nových nakazených na Slovensku za piatok minimálny

NEWS
Uložiť Uložené

Vo veľkom testujú súkromné aj štátne laboratóriá, kĺzavý medián rozhodujúci pri otváraní ďalších prevádzok zatiaľ výrazne nestúpa.

Počas piatka pribudlo na Slovensku 13 prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko má 1373 prípadov. Informuje o tom permanentný krízový štáb na internetovej stránke www.korona.gov.sk. Celkovo spravili za včerajšok 4 828 testov. 

Doposiaľ celkovo vykonali viac ako  66-tisíc testov. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo už 386 ľudí, z toho za piatok zaznamenali 31 vyliečených. Hospitalizovaných je 212 osôb, z toho v 69 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je sedem osôb a traja sú na pľúcnej ventilácii. Na Slovensku počas piatku nepribudlo žiadne úmrtie pacienta s pozitívnym testom na nový koronavírus. Celkový počet úmrtí je 17.

Najviac nových prípadov, a to štyri, eviduje Trnavský kraj. Banskobystrický a Košický kraj zaznamenali zhodne po tri nové prípady, dva prípady sú hlásené z Bratislavského kraja a jeden zo Žilinského kraja. V Nitrianskom, Prešovskom a Trenčianskom kraji nepribudol počas piatka žiaden nový prípad.

Domov
Zdieľať
Diskusia