Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2020, 15:44
Čas čítania 3:58
Peter Hlavička

Čo všetko nevieš o týchto 8 hitoch zo začiatku milénia, ktoré doteraz nonstop hrajú v rádiu?

Čo všetko nevieš o týchto 8 hitoch zo začiatku milénia, ktoré doteraz nonstop hrajú v rádiu?
Zdroj: Backstreet Boys/YouTube
HUDBA
Uložiť Uložené

Zaspomínaj si s nami na obdobie pred Facebookom, Instagramom a streamingovými platformami.

Napálené CD-čka, výberovky od kamoša, prvé Mp3 prehrávače, Deka Hity, Music Box a takmer žiadny internet. Držať krok s dobou nebolo na začiatku milénia vôbec jednoduché, ale možno práve preto si toto obdobie tak idealizujeme. Hity, ktoré sme počúvali okolo roku 2000 sú dnes právom považované za retro a mnohé z nich si tak opäť našli svoju cestu do dnešnej popkultúry. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Ktorý interpret z obdobia roku 2000 odmietol pozvanie na nový album Rihanny.
  • Čo sa stalo so zoskupením Fall Out Boy.
  • Prečo ukončila Nelly Furtado svoju kariéru.
  • Ktorý známy producent stojí za singlom Family Portrait od Pink.
  • V klipe ktorej kapely účinkovala Kim Kardashian ešte predtým, než sa z nej stala megahviezda.
  • Ktorému zoskupeniu vďačí raper Future za svoje hudobné začiatky.
  • Čo má spoločné Avril Lavigne a Billie Eilish.

Backstreet Boys - I Want It That Way (1999)

Ak sa chceš dostať do atmosféry začiatku nového tisícročia, stačí si pozrieť film Matrix a po tom si pustiť album Millennium od Backstreet Boys. Najlegendárnejší boyband všetkých čias má na konte množstvo hitov a song I Want It That Way sa zaraďuje medzi tie najväčšie. Svoje by o tom vedel povedať aj raper Lil Uzi Vert, ktorý ho vysamploval na svojom najnovšom albume Eternal Atake a pripomenul nám, že čas plynie neúprosne a niektorým členom BSB už ťahá na päťdesiatku. 


Nelly - Dilemma ft. Kelly Rowland (2002)

O tom, že na song Dilemma spomína s nostalgiou asi každý, kto sa narodil v 80-tych a 90-tych rokoch niet pochýb. Jednou z otázok, ktorá však stále nebola zodpovedaná je: „Prečo písala Kelly Rowland Nellymu SMS-ku v programe Excel? “ Okolo roku 2002, keď sa videoklip vysielal v televízii si toto faux pas takmer nikto nevšimol. Kto totiž vedel, ako vyzerá mobilná verzia Excelu resp. interface Nokie 9210?

Na odosielanie SMS-iek cez Excel sa aj takmer 20 rokov od premiéry klipu Kelly čas od času niekto opýta, no chybu si stále nepriznáva. Minulý rok dokonca vyhlásila, že netuší čo je Excel, na čo Twitter účet tohto programu pohotovo zareagoval. 


Pink - Family Portrait (2001)

Dávno predtým, než sa jej repertoár zmenil na rádiové odrhovačky mala Pink otvorenú kariéru viacerými smermi. Singel Family Portrait sa stal hymnou pre všetky deti, ktoré sa vyrovnávajú s rozvodom svojich rodičov a pri jeho počúvaní dodnes podľahne emóciám nejeden z nás.

Album Missundaztood a samotný singel zbierajú dodnes tisíce zhliadnutí a stiahnutí, no zaujímavý je aj osud spoluautora Family Portrait. Legendárny producent Scott Storch, ktorý stojí za hitmi ako Candy Shop, Still D.R.E. a desiatkami ďalších okrem hudby pomohol Pink aj s textom. Všetky peniaze však doslova preflákal a dodnes mu nad menom visí nálepka človeka, ktorý minul takmer 100 miliónov dolárov na drogy, prostitútky a luxusný životný štýl


Domov
Zdieľať
Diskusia