Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 8:36
Čas čítania 0:38
Tímea Krauszová

Ľudí, ktorí porušia zákaz vychádzania, policajti bijú palicami alebo ich nútia robiť kliky. India nezvláda boj s koronavírusom

NEWS INDIA
Uložiť Uložené

Policajti hliadkujú na uliciach a za nedodržanie zákazu vychádzania tvrdo trestajú.

Indická polícia využíva nové metódy spoločenského znevažovania ľudí, aby prinútila obyvateľov zostať doma v snahe dostať pod kontrolu šírenie koronavírusu. V Indii, kde žije 1,3 miliardy ľudí, zatiaľ zaznamenali viac ako 500 prípadov nákazy, desať ľudí zomrelo. Úplné obmedzenie pohybu platí od utorkovej polnoci miestneho času. Podľa CNN a miestnych médií na jeho dodržiavanie dohliadajú policajti – aj s obuškami či palicami v rukách.

Keď ich nájdu na ulici, zbijú ich

Odkedy v Indii platí karanténa, na sociálnych sieťach sa začali objavovať videá a fotografie, ktoré zachytávajú policajné zásahy na uliciach. Ľudí, ktorí karanténu nedodržali, tam netrestajú pokutami ako u nás – miesto toho ich zbijú palicami a pošlú späť domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia