Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2020, 17:27
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Muž v Bratislave s koronavírusom zamlčal, že bol v kontakte s osobou zo zahraničia, niekoľko zdravotníkov je teraz v karanténe

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Viacero zamestnancov aj pacient skončili v izolácii.

Viacero zamestnancov Národného onkologického ústavu je v karanténe po tom, ako 75-ročný muž zamlčal, že bol v kontakte s osobou s pozitívnou cestovateľskou anamnézou. NOÚ dnes potvrdilo, že pacient má koronavírus.

V karanténe sú dvaja lekári, tri sestry a sanitárka

„Dvaja z nich využili možnosť ostať v karanténe v priestoroch NOÚ, kde nemajú prístup pacienti ani ostatní zamestnanci,“ priblížila špecialistka pre styk s verejnosťou NOÚ Patrícia Kubicová. V prísnej izolácii podľa Kubicovej aj pacient, s ktorým nakazený muž ležal na izbe.

75-ročný pacientovi prišli pozitívne výsledky testov. Okrem pozitívnej cestovateľskej anamnézy mal aj občasný dráždivý kašeľ. Na výsledky jeho spolubývajúceho sa ešte čaká.

„Je veľmi smutné, že práve v tomto období, keď máme byť voči sebe veľmi obozretní a ohľaduplní, nájdu sa ľudia, ktorí dané pravidlá nerešpektujú, porušujú ich, a tým ohrozujú všetkých okolo seba,“ uviedol generálny riaditeľ Národného onkologického ústavu Tomáš Alscher. Opakovane vyzýva všetkých, ktorí musia navštíviť NOÚ, aby vo vstupnom filtri nič nezamlčali, pretože tým ohrozujú ostatných. Primárnym cieľom je teraz podľa Alschera ochrániť pacientov a zamestnancov v snahe zabrániť akémukoľvek ďalšiemu šíreniu nákazy nového koronavírusu.

Domov
Zdieľať
Diskusia