Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 20:27
Čas čítania 4:37
Peter Hlavička

10 faktov, ktoré si (možno) o Chuckovi Norrisovi nevedel

10 faktov, ktoré si (možno) o Chuckovi Norrisovi nevedel
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://wallpapersexpert.com/chuck-norris-wallpapers/3534336.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wallpapersexpert.com</a>
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Je Chuck Norris starší než jeho matka a vyhral by v súboji s Vladimirom Putinom?

Ikonickou kopačkou z otočky sa v Hollywoode preslávili najmä dve osobnosti, Jean-Claude Van Damme a Chuck Norris. Obaja títo herci majú na svojom konte desiatky akčných filmov, ale len jeden z nich vie hovoriť Braillovým písmom a dokáže napočítať do nekonečna.

Aj keď sa to zdá na prvý pohľad neuveriteľné, legendárny texaský ranger oslavuje 80. narodeniny a my sme si pri tejto príležitosti pre teba pripravili zoznam 10-tich faktov, ktoré si o ňom (možno) nevedel.

V tomto článku sa dozvieš:
  • Aké je jeho skutočné meno
  • Prečo ukončil svoju filmovú kariéru
  • Kto by vyhral v zápase Chuck Norris vs. Vladimir Putin
  • Či má za sebou plastické operácie alebo jednoducho nestarne
  • Prečo sa o ňom začali šíriť vtipy

10. V skutočnosti sa nevolá Chuck

Na tomto svete už nikto nič negarantuje a ani Chuck Norris sa v skutočnosti nevolá Chuck. Jeho krstné meno dokonca nie je ani odvodeninou od mena Charles. Neporaziteľný texaský ranger sa totiž volá Carlos Ray Norris. Jeho rodičia ho pomenovali podľa farára Carlosa Berryho z Oklahomy, s ktorým boli blízki priatelia. Stredné meno zase získal po otcovi, Rayovi Norrisovi.

Chuckov Carlosov otec Ray slúžil v Armáde Spojených štátov počas druhej svetovej vojny a jeho prvorodený syn pokračoval v jeho šľapajách. Po dokončení strednej školy narukoval k letectvu a slúžil v Južnej Kórei. Práve tu získal prezývku „Chuck“, ktorá sa s ním tiahne celý zvyšok života.

Chuck Norris oslavuje 80. narodeniny. Týchto 10 faktov si o ňom (možno) nevedel
Zdroj: U.S. Air Force/Airman 1st Class Kelly LeGuillon

9. Vymyslel vlastné bojové umenie

Okrem prezývky si z Kórey odniesol aj novoobjavenú lásku k bojovým umeniam, ktorá mu zmenila život. V detstve prekvapivo nepatril medzi najväčších atlétov, no keď sa dostal k štýlu Tang Soo Do, toto odvetvie športu ho doslova uchvátilo. Po návrate z vojny sa chcel stať policajtom, kým ho však prijali, otvoril si vlastné štúdio, v ktorom učil bojové umenia, zúčastňoval sa súťaží a v roku 1968 získal svoju prvú úlohu vo filme The Wrecking Crew.

Chuck Norris oslavuje 80. narodeniny. Týchto 10 faktov si o ňom (možno) nevedel
Zdroj: @chucknorris/Instagram

Pomerne rýchlo sa dostal medzi elitu Hollywoodu a viacerí režiséri ho okrem hereckých úloh oslovovali aj s ponukami, aby učil známych hercov v príprave na ich filmy. V roku 1979 už mal status legendy,  založil Spojenú federáciu bojových umení a na začiatku 90-tych rokov vymyslel vlastné bojové umenie s názvom Chun Kuk Do, spájajúce prvky brazílskeho jiu-jitsu, karate a juda. V Las Vegas sa každé leto koná celosvetový turnaj v Chun Kuk Do a tento štýl boja využíval aj v seriáli Walker, texaský ranger

Odporúčané
Chuck Norris prichádza s ďalšou šialenou reklamou. Tentoraz sa zahral na nadľudského kuchára Chuck Norris prichádza s ďalšou šialenou reklamou. Tentoraz sa zahral na nadľudského kuchára 27. apríla 2016, 11:26

8. V živote prehral len 10 zápasov

Na dráhu profesionálneho bojovníka sa dostal kvôli tomu, aby spropagoval svoje štúdio bojových umení. Z Tang Soo Do mal čierny pás, no preferovanou technikou sa preňho stalo karate, v ktorom získal viacero medailí. Na začiatku kariéry síce schytal desať prehier, ale od roku 1968 už neprehral ani jeden zápas a kariéru ukončil s úctyhodnou štatistikou 168 výhier, 10 prehier a 2 remízy. 

Po Tang Soo Do získal čierny pás aj v jude, brazílskom jiu-jitsu alebo spomínanom karate, no najväčší úspech dosiahol v taekwonde. Chuck Norris bol prvým Američanom, ktorý získal v tomto umení ôsmy dan, teda stupeň čierneho pásu. Taekwondo praktizuje zhruba 80 miliónov ľudí po celom svete a jedným z mála, komu sa podarilo dosiahnuť vyšší dan, je napr. Vladimir Putin. 

Chuck Norris oslavuje 80. narodeniny. Týchto 10 faktov si o ňom (možno) nevedel
Zdroj: TASR/AP
Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81652 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko rokov má v skutočnosti jeho matka
  • Či má za sebou Chuck plastické operácie
  • Prečo prestal natáčať seriál Walker, texaský ranger
Domov
Zdieľať
Diskusia