Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2020, 15:13
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

V súvislosti s explóziou plynu v Prešove zadržali a obvinili ďalších ľudí, hrozí im doživotie

NEWS TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

V jednom z najsledovanejších prípadov na Slovensku, došlo k výraznému posunu vo vyšetrovaní.

Polícia Slovenskej republiky na Facebooku informuje o posune vo vyšetrovaní prípadu tragickej explózie v Prešove. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie ďalším dvom osobám za obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia, oboch zároveň zadržali a čoskoro budú rozhodovať aj o ich väzbe. 

„Zároveň krajský policajný vyšetrovateľ, na základe doposiaľ vykonaného dokazovania zmenil právnu kvalifikáciu aj voči trom už obvineným a väzobne stíhaným osobám,“ píšu policajti, zatiaľ však nešpecifikovali, čo presne to  znamená. 

Odporúčané
Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete Megabager zbúral v pondelok časť prešovskej bytovky. Demolačnú prácu prerušovalo hľadanie poslednej obete 16. decembra 2019, 18:26

Trojica robotníkov, ktorú policajti obvinili ešte v decembri, naďalej zostáva vo väzbe. Podľa denníka SME ide o 29-ročného Mareka T., jeho o rok mladšieho brata Ondreja T. a 31-ročného Jána R., ktorí v ten deň vykonávali vŕtacie práce vedľa paneláku. V prípade dokázania viny hrozí všetkým piatim trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Výbuch v 12-poschodovom paneláku nastal 6. decembra. O život prišlo osem osôb a bytovku museli kvôli zlému technickému stavu zbúrať. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia