Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2020, 12:46
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Google zablokoval predvolebné reklamy Smeru, ktorými útočí na opozíciu. Strana podnecuje nenávisť, potvrdila spoločnosť

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Niektoré videá z predvolebnej kampane strany Smer prekročili hranicu a porušujú pravidlá reklamnej platformy Google Ads.

Reklamná platforma Google Ads, prostredníctvom ktorej spoločnosti zabezpečujú zverejňovanie internetových reklám, zablokovala približne 30 výstupov strany Smer, informuje Živé.sk. V dvoch prípadoch zablokoval Google aj kampaňové videá na YouTube, pričom jedno z nich útočí na Andreja Kisku a straší prílivom migrantov.

Odporúčané
10 vecí, ktoré by si mal vedieť o končiacej koalícii Smeru, SNS a Mosta-Híd. Pamätáš si ešte stranu Sieť? 10 vecí, ktoré by si mal vedieť o končiacej koalícii Smeru, SNS a Mosta-Híd. Pamätáš si ešte stranu Sieť? 16. februára 2020, 9:50

Technologický gigant potvrdil redakcii Živé, že speňažovanie videa o migrantoch zakázal, pretože podnecuje nenávisť. Strana tak nemôže zarábať zo sledovanosti videa, ktoré má dnes už viac ako 400-tisíc pozretí.

Akú časť pravidiel porušila strana Smer pri videu, v ktorom útočí na Andreja Kisku?

Povolený nie je obsah, ktorý podnecuje nenávisť voči osobe alebo skupine, propaguje jej diskrimináciu, prípadne ju znevažuje na základe rasy alebo etnického pôvodu, vierovyznania, postihnutia, veku, národnosti, statusu veterána, sexuálnej orientácie, pohlavia, rodovej identity alebo inej charakteristiky, ktorá je spojená so systémovou diskrimináciou alebo marginalizáciou. 

Nie je stopercentne isté, z akého dôvodu Google reklamy Smeru zablokoval aj na platforme Ads. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti je išlo pravdepodobné, že išlo o totožný dôvod.

Domov
Zdieľať
Diskusia