Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2020, 8:16
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Lil Nas X vraj ukradol svoj druhý najväčší hit s Cardi B a zahral ho aj na Grammy. Ako odpovedal interpretom, ktorí ho žalujú?

HUDBA LIL NAS X
Uložiť Uložené

Mladý raper si stojí za tým, že nič neukradol a pôvodná verzia sa mu do uší nikdy nedostala.

Ešte vlani podali dvaja producenti žalobu na vychádzajúcu hviezdu menom Lil Nas X za to, že údajne ukradol jeden zo svojich najznámejších hitov s názvom Rodeo.

Pitchfork teraz informuje aj o pokračovaní tejto kauzy, konkrétne sme sa dočkali oficiálneho vyjadrenia samotného interpreta. Ten vinu v plnom rozsahu popiera. „Skladbu Rodeo som vytvoril nezávisle bez vedomosti o údajnom porušení práv inej práce,“ tvrdí Lil Nas X. „Neuvedomujem si, že by som použil akýkoľvek materiál označený autorskými právami,“ dodáva.

Údajne ukradnutá skladba pochádza z prvého EP 20-ročného Lil Nas Xa a hosťuje na nej aj Cardi B. Podľa žaloby je hit podobný ich skladbe z roku 2017 s názvom Broad Day od Puerto Reefa a nemajú pochybnosti o tom, že ju Lil Nas X musel pred nahratím svojej verzie počuť, pretože bol singel komerčne distribuovaný a zaznamenal niekoľko desiatok tisíc pozretí. Nie je však isté, či väčšina views nepochádza až z obdobia po vydaní Rodeo.  

Domov
Zdieľať
Diskusia