Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2020, 22:26
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Aktualizované: Bill Gates si vraj kúpil luxusnú ekologickú superjachtu za takmer 590 miliónov eur

TECH BILL GATES
Uložiť Uložené

Poháňa ju tekutý vodík, takže de facto nezanechá emisie.

Aktualizácia 10.2.2020, 21:24: Firma Sinot Yacht Architecture & Design, výrobca „superjachty“ Aqua, vydala na svojej internetovej stránke oficiálne stanovisko, že „jachtu nikomu nepredala, a že nie je nijako spojená s Billom Gatesom alebo jeho spoločníkmi.“  Dodáva tiež, že s Billom Gatesom nemá žiadny obchodný vzťah. Ospravedlňujeme sa za chybu.
Aktualizované: Bill Gates si vraj kúpil luxusnú ekologickú superjachtu za takmer 590 miliónov eur

Volá sa Aqua, predstavili ju na Monaco Yacht Show minulý rok a v prepočte za takmer 590 miliónov eur si ju objednal jeden zo spoluzakladateľov Microsoftu, Bill Gates. Ako píše Telegraph, 64-ročný miliardár si ju objednal od holandskej spoločnosti Sinot, hotová by mala byť v roku 2024.

Ekologická loď

112-metrové plavidlo poháňa tekutý vodík, čo znamená, že jediné, čo po sebe bude zanechávať, je voda. Ekologická jachta bude mať okrem miest pre 14 hostí aj fitko, bazén, masážny salón a štúdio jogy. Okrem futuristického dizajnu a luxusného vybavenia stojí za zmienku aj jej výkon: na jedno natankovanie zvládne akčný rádius 3 350 námorných míľ (6 945 km), čo znamená, že pohodlne prepláva z Európy do Ameriky.

Domov
Zdieľať
Diskusia