Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2020, 16:23
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová je jedinou političkou na Slovensku, ktorej viac ľudí verí ako neverí. Lídri strán dopadli oveľa horšie

NEWS ANDREJ KISKA PETER PELLEGRINI ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Slovenská prezidentka je pre voličov najdôveryhodnejšou političkou, Petrovi Pellegrinimu verí o skoro 20 % menej ľudí.

Najnovší prieskum agentúry Focus pre reláciu Na telo s Michalom Kovačičom televízie Markíza ukazuje dôveryhodnosť politikov v našej krajine.

Dotazovania sa zúčastnilo 1013 respondentov medzi 15. a 22. januárom. Z výsledkov vyplýva, že suverénne najdôveryhodnejšou političkou je prezidentka Zuzana Čaputová. Je zároveň jediným človekom v prieskume, ktorému viac Slovákov verí ako neverí. Kým 58 % oprávnených voličov tvrdí, že hlave štátu verí, 39 % si myslí opak. 

Na druhom mieste je premiér Peter Pellegrini, ktorý vo funkcii nahradil šéfa Smeru Roberta Fica. Jemu verí o necelých 20 % menej obyvateľov krajiny. 39 % voličov odpovedalo, že je jednotka kandidátky Smeru dôveryhodná, 59 % má opačný názor. Navlas rovnako dopadli Andrej Kiska a Igor Matovič – verí im 29 % Slovákov a neverí 69 % Slovákov. 

Pod 20 % dôveryhodnosti sú v poradí Robert Fico, Štefan Harabin, Alojz Hlina, Béla Bugár a ako posledný skončil Gyula Bárdos. Najvyššie číslo nedôveryhodnosti získal Béla Bugár. 

Zuzana Čaputová je jedinou političkou na Slovensku, ktorej viac ľudí verí ako neverí. Lídri strán dopadli oveľa horšie
Zdroj: Denník N
Domov
Zdieľať
Diskusia