Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2020, 10:52
Čas čítania 0:57
Viktor Kniš

Denise Sakovej prekáža, že voličov zo zahraničia mobilizuje opozícia: „Nedovoľme možno takýmto ľuďom, ktorí žijú v zahraničí...“

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerka vnútra musela vysvetľovať slová z videa, ktoré nezachytilo celé jej vyjadrenie. Podľa nej v predchádzajúcich voľbách rozhodovala o výsledku opozícia a chce mobilizovať aj menšie slovenské obce.

Počas víkendu sa na internet dostalo video zo zasadnutia strany Smer, na ktorom ministerka vnútra Denisa Saková mobilizuje publikum k voľbám. Hovorí, že parlamentné voľby 29. februára budú výnimočné tým, že je vysoký počet žiadostí o voľby zo zahraničia.

Túto možnosť využilo skoro 60-tisíc Slovákov. Video zachytáva aj jej slová „Ja skutočne apelujem na vás, nedovoľme možno takýmto ľuďom, ktorí žijú v zahraničí...,“ ich význam je však nejasný, keďže videozáznam je v tomto momente odstrihnutý.

Odporúčané
Šéfovia výskumných agentúr odpovedajú na 12 rovnakých otázok o predvolebnej kampani Šéfovia výskumných agentúr odpovedajú na 12 rovnakých otázok o predvolebnej kampani 2. februára 2020, 14:50

Organizácia Srdcom doma, ktorá pomáhala v mobilizovaní voličov zo zahraničia, vyzvala ministerku vnútra Sakovú, aby svoje slová vysvetlila a ozrejmila, prečo niekoho varuje pred hlasmi iných voličov.

Domov
Zdieľať
Diskusia