Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2020, 12:42
Čas čítania 0:29
Viktor Kniš

V nemocnici v Martine prijali pacienta, ktorý môže byť nakazený koronavírusom

NEWS
Uložiť Uložené

Aktuálne budú prebiehať potrebné vyšetrenia. Správu o podozrení už potvrdil regionálny hygienik MUDr. Martin Kapasný.

Na infekčnú kliniku v Martine dnes priviezli pacienta, ktorý mohol byť nakazený nebezpečným koronavírusom. „Momentálne prebiehajú ďalšie vyšetrenia a na základe výsledkov bude rozhodnuté o ďalšom postupe,“ povedal pre Akutality regionálny hygienik MUDr. Martin Kapasný. 
 

Porobných podozrení už bolo v posledných dňoch viac. V nemocniciach v Ružomberku aj Banskej Bystrici zatiaľ boli výsledky pacientov negatívne. Výsledky sú zväčša známe do niekoľkých hodín, v tomto prípade zatiaľ nie je známe, odkiaľ pacient pricestoval a kde sa mohol potenciálne nakaziť. 

Svetová zdravotnícka organizácia už vyhlásila v súvislosti s nákazou globálny stav núdze. Od nového roka je počet potvrdených obetí viac ako 500 a desaťtisíce ľudí sú nakazení. Vírus sa začal šíriť  z čínskeho mesta Wu-chan a momentálne sa dostal už do viac ako 20 krajín celého sveta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia