Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2020, 13:42
Čas čítania 0:48
Matej Krajčovič

Pasažieri výletnej lode, na ktorej sa objavil koronavírus, zostávajú vo svojich kajutách. Nakazených je už minimálne 20 ľudí

NEWS JAPONSKO
Uložiť Uložené

Von sa nedostanú počas najbližších 10 až 14 dní.

Súčasťou boja proti koronavírusu sú aj prísne bezpečnostné opatrenia. Úrady musia každého pacienta s príznakmi nákazy izolovať do karantény, najlepšie aj s rodinou a osobami, ktoré s ním v poslednom čase prišli do kontaktu.

Na zvýšenú teplotu a kašeľ sa včera sťažovalo aj desať pacientov výletnej lode Diamond Princess, ktorá preto zakotvila v prístave v japonskej Jokohame. 

Pasažieri výletnej lode, na ktorej sa objavil koronavírus zostávajú vo svojich kajutách. Nakazených je už minimálne 20 ľudí
Zdroj: TASR/AP

Kvôli obavám z možného rozšírenia koronavírusu v meste úrady prikázali, aby na lodi zostalo všetkých približne 3 700 pasažierov. Tí budú v karanténe držaní 10 až 14 dní, čo je odhadovaná inkubačná doba nákazy. Cestujúci musia zostať vo svojich kajutách a navzájom sa môžu rozprávať iba cez balkóny.

Domov
Zdieľať
Diskusia