Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2020, 22:00
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Slovensko vyhostilo vietnamského diplomata. Ide o dva a pol roka starú kauzu únosu podnikateľa

NEWS ÚNOS
Uložiť Uložené

Únos Vietnamca z Berlína do Vietnamu sa mal uskutočniť ešte v roku 2017.

Asi si aj ty pamätáš na kauzu únosu Vietnamca z roku 2017. V tejto súvislosti Slovensko konečne vyhostilo jedného z diplomatov vietnamského veľvyslanectva v Bratislave. Štátny tajomník rezortu diplomacie František Ružička odovzdal verbálnu nótu veľvyslancovi Minh Trong Duongovi. 

Slovenská republika vyhlasuje jedného z diplomatov vietnamského veľvyslanectva v Bratislave za personu non grata, čo v latinčine znamená nežiaduca či nechcená osoba. Slovensko tak musí opustiť do 48 hodín.

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Ružička na stretnutí zároveň deklaroval záujem o ďalšie prehlbovanie vzájomných vzťahov, ktoré sa bude zakladať na serióznosti, vzájomnej výhodnosti a rešpektovaní noriem medzinárodného práva.

Unesený podnikateľ Trinh Xuan Thanh v súdnej sieni 8. januára 2018 v Hanoji

Slovensko vyhostilo vietnamského diplomata. Ide o dva a pol roka starú kauzu únosu podnikateľa
Zdroj: TASR/AP

„SR k tomuto vážnemu kroku pristúpila v súvislosti s právoplatným rozhodnutím nemeckého odvolacieho súdu vo veci únosu vietnamského občana, pričom rezort diplomacie v zmienenom prípade avizoval razantné diplomatické konzekvencie vo chvíli, keď sa oficiálne potvrdia veľmi vážne podozrenia zo zneužitia pohostinnosti slovenskej strany,“ uviedli z tlačového odboru MZVaEZ SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia