Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 17:01
Čas čítania 1:15
Vl Mi

Silný vietor vybil okno na rušni vlaku, počasie vyčíňa po celom Slovensku

NEWS POČASIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Daj si pozor, aby ťa neodfúklo, ak sa náhodou niekam chystáš.

Slovenský hydrometeorologický ústav už v pondelok Slovákov upozorňoval, aby si dali nasledujúci deň pozor na dážď a silný vietor. 

Počasie vyčíňa po celom Slovensku, problémy majú vo viacerých mestách vrátane toho hlavného. V čase od 11.00 do 14.00 h platila pre Bratislavu výstraha najvyššieho, tretieho stupňa pred silným vetrom. Ten mohol dosiahnuť v nárazoch rýchlosť až 115 kilometrov za hodinu. 

Odporúčané
Silný vietor v Bratislave prevrátil kamión. Miestami dosahuje nárazovú rýchlosť 115 kilometrov za hodinu Silný vietor v Bratislave prevrátil kamión. Miestami dosahuje nárazovú rýchlosť 115 kilometrov za hodinu 4. februára 2020, 11:43

Práve preto v hlavnom meste nepremáva linka MHD 43, obmedzené sú linky 99, 96 a 98.  Dopravný podnik Bratislava tiež upozorňuje, že niektoré zastávkové prístrešky nevydržali nápor vetra. „V prípade, ak nájdete nejaký poškodený, napíšte nám, prosíme, správu,“ uviedol podnik na sociálnej sieti. Na bratislavskom Prístavnom moste sa dopoludnia pri náraze silného bočného vetra prevrátil kamión, o čom sme ťa informovali

Problémy však nehlási len Bratislava. Policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Komárne zasahovali v utorok krátko po 15.00 h pri dopravnej nehode v miestnej časti Komárna Ďulov Dvor. Silný vietor tam pravdepodobne prevrátil nákladné auto, cesta je v súčasnosti zablokovaná. „Obchádzková trasa vedie cez Ižu a Chotín, meria približne 20 kilometrov,“ informovala polícia.


Počasie spôsobuje problémy aj v Šuranoch v okrese Nové Zámky, kde na zaparkované auto spadol múr, zo strechy sfúklo na ďalšie auto izolačný materiál. Na ceste pred Šuranmi sa vodič valníka s prívesným vozíkom mohol len prizerať, ako vietor odfúkol prázdny vozík priamo pod protiidúce auto. Pri zrážke sa nikto nezranil a vznikli len minimálne materiálne škody.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Aj hasiči hlásia problémy s vetrom. „V súvislosti s poveternostnou situáciou zasahovali hasiči už 224-krát. Počet výjazdov stúpol najmä v Trnavskom a Bratislavskom kraji, kde hasiči zasahovali 68 a 67-krát. Zasahujúci hasiči sú najčastejšie privolávaní k popadaným stromom, uvoľneným strešným krytinám a zatopeným priestorom,“  informujú na Facebooku.

Ľudia posielajú fotky aj satirickej stránke Zomri. Smutno-smiešna je tá, kde silný vietor podľa všetkého vybil čelné sklo rušňa. „Osobný vlak OS 5224 smer Nové Zámky, aktuálne Kalná nad Hronom. Silný vietor odfukol čelné sklo na rušni. Tak sme docestovali,“ napísali k fotke.

Pridali tiež niekoľko fotografií poškodených billboardov. Samozrejme, s uštipačnými komentármi.

Domov
Zdieľať
Diskusia