Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2020, 8:35
Čas čítania 1:02
Vl Mi

Ninja a PewDiePie sú za rok 2019 najbohatší hráči, zarobili milióny dolárov

TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

Top 10 najúspešnejších hráčov zarobilo dokopy približne 120 000 000 dolárov.

Kde má herný priemysel strop? Koľko sa v ňom točí peňazí? Budú počítačové hry časom aj na olympijských hrách? Veľa otázok, málo odpovedí. Biznis okolo hier je stále tajomný a neprebádaný priestor, no veľa spoločností vie, že sa na tom dá pekne zarobiť a zviditeľniť.

Odporúčané
KVÍZ: Pamätáš si, ako sa volajú hlavné postavy z Mafie 1? Tento kvíz zvládne len skutočný oldschool gamer KVÍZ: Pamätáš si, ako sa volajú hlavné postavy z Mafie 1? Tento kvíz zvládne len skutočný oldschool gamer 31. decembra 2019, 14:55

Jedinečná cieľovka a obľúbený influencer, vo výsledku to je pomerne veľa muziky za málo peňazí. Je to teda často skvelá investícia, čo si napríklad technologickí giganti veľmi dobre uvedomujú. Ich značky vidíš na streamoch či veľkých turnajoch. Ale nie len tí. Energetické nápoje, značkové oblečenie či softvéry, to všetko nájdeš okolo počítačových hráčov.

Zárobky populárnych gamerov a streamerov sa pohybujú v miliónoch eur. Na tých najúspešnejších si posvietil Forbes. V stredu zverejnil rebríček10 najlepšie zarábajúcich hráčov za rok 2019. Do úvahy brali ich spolupráce, exkluzívne zmluvy, predplatiteľov či sponzorstvá.

Fortnite je stále v kurze a najviac z toho minulý rok vyťažil Tyler "Ninja" Blevins. Podľa Forbes zarobil za rok 2019 približne 17 000 000 dolárov. O dva milióny menej zarobil Švéd Felix "PewDiePie" Kjellberg. Minulý rok oprášil svoje hráčske schopnosti a začal sa viac venovať hrám. Frázičku GOOD MORNING GAMERS! už snáď pozná každý jeho fanúšik. Youtuber má momentálne pauzu od vydávania videí.

Nasleduje Preston "Preston" Arsement (14 miliónov, Minecraft),  Mark "Markiplier" Fischbach (14 miliónov, youtuber) a prvú päticu uzatvára Michael "Shroud" Grzesiek (12,5 miliónov, prevažne FPS hry). Posledný menovaný v minulosti hrával na profesionálnej úrovni Counter-Strike: Global Offensive, do dôchodku sa rozhodol ísť v roku 2018 vo veku 23 rokov. Odvtedy sa venuje streamovaniu.

Odporúčané
Rush na B či legendárna de_dust2. Counter-Strike 1.6 hrali všetci a aj po 15 rokoch existujú preplnené servery Rush na B či legendárna de_dust2. Counter-Strike 1.6 hrali všetci a aj po 15 rokoch existujú preplnené servery 29. novembra 2019, 16:37

Nasledujú Daniel "DanTDM" Middleton (12 miliónov, Minecraft), Evan "VanossGaming" Fong (11,5 miliónov, youtuber), Sean "Jacksepticeye" McLoughlin (11 miliónov, youtuber), Timothy "TimTheTatman" Betar (8 miliónov, Fortnite) a top 10 uzatvára Nick "Nickmercs" Kolcheff (6 miliónov, Fortnite).

Domov
Zdieľať
Diskusia