Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2020, 8:13
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Koronavírus už potvrdili v každom jednom čínskom regióne. Podľahlo mu už 170 ľudí a potvrdili viac ako 7-tisíc nakazených

NEWS
Uložiť Uložené

Čínske úrady potvrdili 7711 nakazených ľudí.

Čínske úrady podľa BBC potvrdili, že koronavírus je prítomný v každom čínskom regióne. Posledným, v ktorom ho našli, bol Tibet. Počet mŕtvych vzrástol na 170 a 29. januára potvrdili 7711 nakazených pacientov.

Nákaza sa rozšírila do 16 krajín

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zasadá aj vo štvrtok, aby jej členovia rozhodli o tom, či nový vírus z Číny predstavuje hrozbu pre celý svet. Generálny riaditeľ Tedros Adhanom Ghebreyesus má obavy najmä o krajiny, v ktorých sa v posledných dňoch vírus šíril medzi ľuďmi rýchlo. Medzi ne patrí Vietnam, Japonsko a Nemecko. O týchto prípadoch sme ťa aj informovali, noví nakazení totiž v Číne vôbec neboli.

Na snímke muž meria teplotu novinárke pred stretnutím generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosa Adhana Ghebreyesusa a čínskeho ministra zahraničných vecí Wang I v Pekingu 28. januára 2020.
Na snímke muž meria teplotu novinárke pred stretnutím generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosa Adhana Ghebreyesusa a čínskeho ministra zahraničných vecí Wang I v Pekingu 28. januára 2020. Zdroj: TASR/AP

Hoci Ghebreyesus uznal, že čísla v Číne sú relatívne nízke, vírus by podľa neho mohol prepuknúť v oveľa väčšej miere. Na Slovensku podľa našich úradov zatiaľ nemáme dôvod na paniku.

Domov
Zdieľať
Diskusia