Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2020, 12:26
Čas čítania 0:42
Matej Krajčovič

Ruským Jekaterinburgom sa prechádzali dva slony. Vraj sa tešili zo snehu

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Zvieratá utiekli z miestneho cirkusu.

1,5-miliónové mesto Jekaterinburg v Rusku zažilo poriadny rozruch, informuje web Siberian Times. Mestom totiž kráčali dva slony, 45-ročná Carla a 50-ročný Rony, ktorí patrili  talianskemu cirkusu Togni hosťujúcemu na návšteve u ruských kolegov. 

Zamestnanci ich údajne zobrali na krátku prechádzku pred naložením do kamiónov, no zvieratá utiekli. Vraj boli mimoriadne šťastné z toho, že videli sneh. 

Na internet sa dostalo viacero videí a fotografií, ktoré zachytávajú snahu zamestnancov cirkusu o usmernenie 3 až 5-tonových dospelých slonov. Zbehlo sa okolo nich aj veľa zvedavcov.

Siberian Times tiež píše o tom, že Rony a Carla museli počas šnúry vystúpení absolvovať až 16-tisíc kilometrov dlhú cestu, čo pre ne rozhodne nebolo jednoduché. Obyvatelia Jakutska preto žiadali zákaz vystúpenia a argumentovali týraním zvierat. 

Odporúčané
Ruský panelák obkolesil ľad. Voda z prasknutého potrubia zamrzla priamo na budove Ruský panelák obkolesil ľad. Voda z prasknutého potrubia zamrzla priamo na budove 21. januára 2020, 16:13

V Európe sú takéto požiadavky ešte častejšie a Talinasko podobné vystúpenia zrušilo už na jeseň 2017. Talinsky cirkus rodiny Togniovcov sa aj preto vydal na dlhú cestu naprieč Ruskom. V prípade cirkusantov sa totiž generácie často nevenujú žiadnej inej profesii. 

Rodina týranie zvierat odmieta: „Naše zvieratá veľmi ľúbime, sú súčasťou našej rodine. Oni tiež milujú cirkus, bez práce sa nudia. S nami žijú aj zomrú, vo voľnej prírode by neprežili.“

Domov
Zdieľať
Diskusia