Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2020, 18:02
Čas čítania 6:48
Viktor Kniš

TOP 10: Najočakávanejšie americké albumy

HUDBA DRAKE RIHANNA THE WEEKND
Uložiť Uložené

Zdá sa, že rok 2020 bude patriť najväčším menám vo svetovej hudbe. Čo chystajú a v akej fáze sú ich albumy?

Najpopulárnejší americkí interpreti všetkých žánrov sú zvyknutí vydávať štúdiové albumy v širších intervaloch a zdá sa, že rok 2020 bude patriť tým najväčším na planéte.

V nasledujúcich riadkoch zhrnieme, čo všetko už vieme o najočakávanejších projektoch, pričom o niektorých sa nahlas hovorí už niekoľko rokov. Do prehľadu sme zaradili albumy, ktoré sa vo svojich kategóriách s veľkou pravdepodobnosťou budú uchádzať aj o prestížne ceny a zároveň ide o projekty, pri ktorých očakávame veľkú sledovanosť. 

Povieme si, aké informácie sú už známe a aké indície nás vedú k tomu, že albumy očakávame, aj keď interpreti priamo neoznámili vydanie oficiálnou cestou. 

Ako zvyčajne, ide o náš subjektívny výber, pričom sme v tomto prípade nezohľadňovali, o aký žáner ide. V dohľadnej dobe sa pozrieme aj konkrétne na zahraničné rapové počiny v samostatnom článku, ktoré rovnako sľubujú poriadnu nádielku novej hudby. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo vieme o albumoch Rihanny, Justina Biebera, Lany Del Rey, Green Day alebo Ozzyho Osbourna?
  • Kedy jednotlivé projekty uzrú svetlo sveta?
  • Prečo si myslíme, že by mali albumy vydať Frank Ocean a The Weeknd
  • Ako je to s albumami Drakea, Cardi B alebo Tekashiho
Odporúčané
TOP 5: Najočakávanejšie slovenské rapové albumy, ktoré by mali prísť v roku 2020 TOP 5: Najočakávanejšie slovenské rapové albumy, ktoré by mali prísť v roku 2020 1. januára 2020, 18:27

Rihanna 

Na Vianoce v roku 2018 Rihanna oznámila, že má v pláne vydať ďalší štúdiový album, v tom čase sme ešte nepredpokladali, že budeme musieť čakať viac ako 12 mesiacov. Podľa slov samotnej speváčky je však už v súčasnej dobe celý projekt s možným názvom R9 definitívne hotový a čaká na vydanie. Zatiaľ nie je jasné, či ide len o pracovný titul alebo kráska z Barbadosu skutočne pomenuje album jednoducho začiatočným písmenom jej mena a poradovým číslom sólového albumu, veľmi radi sa však necháme prekvapiť. 

Očakávania sú, pochopiteľne, veľké, veď 28. januára to budú presne 4 roky od vydania Anti. Od roku 2016 sa speváčka a v súčasnosti už aj extrémne úspešná podnikateľka posunula nielen pracovne, ale aj mentálne, a tak je snáď jasné, že nám má čo povedať. 

Už vieme, že sa hudobne Rihanna vyhrala s reggae žánrom, nie však v tom klasickom duchu, aký poznáme dnes. Predpokladáme, že Riri staví hlavne na pozitívnu energiu a nebude chcieť byť zbytočne depresívna, práve naopak, skôr očakávame viac tanečných rytmov, ktoré ešte viac podporia myšlienku sebavedomosti, čo je jej hlavný motív aj v prípade spodného prádla. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa badgalriri (@badgalriri),

Justin Bieber

Justin Bieber sa rovnako vracia po veľmi dlhej dobe, jeho zatiaľ posledné sólo Purpose uzrelo svetlo sveta v novembri 2015. Následné svetové turné už musel kvôli depresiám a úzkostiam prerušiť a následne prechádzal náročným obdobím. V roku 2019 spevák oznámil, že sa k hudbe nevráti, kým nebude jeho duševné zdravie stopecentne v poriadku a na jeho konci už avizoval, že pracuje na nahrávaní. V jednom momente sme dokonca mali možnosť vidieť, ako v štúdiu rapuje, nepredpokladáme však, že by sa aj tento žáner na album v jeho podaní dostal. 

Odporúčané
Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look  Súboj outfitov: Jennifer Lopez alebo Rihanna? Vyber, ktorá popdiva predviedla na týždni módy lepší look 23. januára 2024, 12:17

Justin Bieber bez väčších pochýb prinesie typický popový album, ktorým sa bude chcieť vrátiť do hitparád, nevylučujeme aj napriek tomu prítomnosť rapových hostí. Veď už na Purpose rapovali Big Sean, Nas a Travis Scott. 

Okrem albumu Justin vydáva aj dokumentárnu sériu mapujúcu najťažšie chvíle jeho života aj postupný návrat na vrchol. Prvé diely uzrú svetlo sveta na konci januára a predpokladáme, že následne príde už aj samotný album, z ktorého sme mali možnosť pred pár dňami počuť prvú novinku Yummy. Tá je primárne lovesongom venovaným manželke Hailey. 

Young Thug

Spomedzi všetkých raperov prezentujúcich mumble štýl so všetkým, čo k tomu patrí, je mentorom práve Young Thug, ktorého zvyšok zatiaľ stále môže len s obdivom nasledovať. Jeho tvorba má hlavu a pätu, je inovátorská a zároveň prekračuje vlastné hranice, vďaka čomu sa Thugger nemá vo zvyku opakovať. Ostatne, jeho kvality ocenil už aj Sir Elton John, s ktorým majú spoločnú skladbu. 

Podľa dostupných informácií chystá viacero projektov, pričom vo väčšine môže ísť o kolaboratívne záležitosti, prípadne mixtape nosiče, taktiež by sme sa mohli dočkať aj štúdiovej nahrávky s príznačným názvom Punk. Okrem toho ešte Young Thug avizoval spoločný album s Juice WRLDom, ktorý v závere roka zomrel vo veku 21 rokov po tom, čo na letisku dostal záchvat. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SEX!! (@thuggerthugger1),

 Ozzy Osbourne

Aj napriek početným správam o tom, že je už Ozzy na smrťeľnej posteli a ledva spoznáva svoju rodinu, by sme sa mali v januári dočkať jeho dvanásteho sólového albumu, ktorý bude niesť názov Ordinary Man. Metalová legenda si po niekoľkých prehýrených dekádach začína uvedomovať svoju zraniteľnosť, je však otázne, či sa to prejaví aj na textoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia