Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2019, 9:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Boeing pozastaví výrobu lietadiel 737 Max po tom, čo pri dvoch nehodách zahynulo 346 ľudí vrátane Slovákov

NEWS
Uložiť Uložené

Pozastavenie začne platiť od januára a odborníci očakávajú, že toto rozhodnutie môže ovplyvniť aj ekonomiku USA.

Štvrtá generácia lietadiel Boeing s označením 737 Max zaznamenala v uplynulých rokoch dva pády, pri ktorých zahynulo 346 ľudí vrátane Slovákov. Na vine má byť stabilizačný systém, chyba, ktorá je pravdepodobne softvérového charakteru. Už pred niekoľkými mesiacmi sa pri simulačných chybách objavilo niekoľko problémov a aktuálne distribútor oznámil, že od januára pozastavuje výrobu, informuje Guardian.

Odporúčané
Boeingy, ktoré zavinili najväčšie letecké katastrofy za posledný rok, majú ďalší problém. Dotkne sa aj Košíc Boeingy, ktoré zavinili najväčšie letecké katastrofy za posledný rok, majú ďalší problém. Dotkne sa aj Košíc 27. júna 2019, 9:22

V súčasnosti majú letecké spoločnosti nakúpených viac ako 700 kusov 737 Max, s ktorými zatiaľ nemôžu lietať a očakáva sa, že pozastavenie produkcie výrazným spôsobom ovplyvní aj ekonomiku Spojených štátov. Zatiaľ nie je známe kedy by mohla byť výroba znovu spustená, s čím súvisí aj skutočnosť, či a do akej miery príde na rad prepúšťanie zamestnancov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia