Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 11:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Separ a Sima, Karel Gott, Kočner s Trnkom aj Billie Eilish. Toto sú najsledovanejšie YouTube videá na Slovensku za rok 2019

NEWS BILLIE EILISH SEPAR
Uložiť Uložené

Najpopulárnejšia platforma na sledovanie videí zverejnila údaje za uplynulých 12 mesiacov.

Rap, youtuberi, Vémola s Véghom a Marian Kočner. Toto sú najtrendovejšie témy, ktoré počas uplynulých 12 mesiacov ovládali slovenský YouTube. Najobľúbenejšia platforma na pridávanie a sledovanie videí zverejnila oficiálny rebríček, v rámci ktorého analyzovala nielen čísla sledovanosti, ale aj dopozeranosť a ďalšie faktory ovplyvňujúce úspešnosť videa. 

Odporúčané
V slovenskom hudobnom priemysle sa točia milióny eur. Zarábajú viac raperi alebo interpreti pre deti? V slovenskom hudobnom priemysle sa točia milióny eur. Zarábajú viac raperi alebo interpreti pre deti? 17. júla 2019, 16:00

YouTube rozlišuje videá z kategórie hudba a následne všetky ostatné, keďže pri tých hudobných sa predpokladá, že si ich ľudia majú tendenciu pustiť opakovane. V rámci nehudobných videí kraľuje na Slovensku záznam z nedávneho MMA zápasu medzi Karlosom Vémolom a Attilom Véghom, na druhom mieste sú youtuberi Naked Bananas a potom nasleduje kompromitujúca nahrávka rozhovoru medzi Marianom Kočnerom obvineným z objednávky vraždy novinára a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. 

Rebríček odráža najvirálnejšie momenty roku 2019, nechýba svadba Rytmusa a Jasminy, starostka Fekišoviec a prezidentka Zuzana Čaputová. Zároveň sa dozvedáme, ktorým ďalším youtuberom sa darilo najviac. 

Najpopulárnejšie domáce videá mimo hudby

1. Oktagon 15: Végh vs. Vémola (Oktagon MMA)
2. Typy ľudí na prechode (Naked Bananas)
3. Najšokujúcejšie momenty nahrávky Kočner – Trnka. Aj o Haščákovi, Ficovi a Čižnárovi (Denník N)
4. Ženské vs mužské kamarátstva (Zrebny & Frlajs)
5. Horná dolná – Nové príbehy od septembra na Markíze (Markíza)
6. Jasmina & Rytmus naša svadba (Fashion TV czech&slovak)
7. Kúpil som Bugatti Veyron iba za 100.000$ – GTA 5 Súboj Kontajnerov (Asimister)
8. Ustanovujúce obecné zastupiteľstvo – Fekišovce (Obec Fekišovce)
9. Zuzana Čaputová – Show Jana Krause 27. 2. 2019 (Show Jana Krause)
10. Obed v najhoršie hodnotenej reštaurácii na Slovensku! (PPPíter)

Zoznam hudobných videí odráža, čo Slováci počúvali najviac. Stále platí, že pre mnohých je YouTube náhradou streamovacích služieb alebo rádia. Aj preto víťazia tanečnejšie skladby a, samozrejme, aj rap. Na prvom mieste je pravdepodobne aj kvôli nešťastnej udalosti z druhej polovice roka zosnulý Karel Gott, nasleduje Sima so Separom, ktorá si mohla poslucháčov získať aj vďaka svojej kontroverznosti.

Odporúčané
Niektorým slovenským youtuberom klesnú príjmy o 80 %. Novinky kritizujú Duklock aj Selassie Niektorým slovenským youtuberom klesnú príjmy o 80 %. Novinky kritizujú Duklock aj Selassie 21. novembra 2019, 7:50

Medzi slovenskými popovými pesničkami ešte nechýba aj Billie Eilish, ktorá v konečnom dôsledku trenduje na celom svete. V tomto prípade je veľmi dôležité podotknúť, že od každého interpreta je v rebríčku len jedna skladba kvôli rôznorodosti. „Vzhľadom na rôznorodosť videí, ktoré používatelia na YouTube sledujú, sa rebríčky obmedzili len na jedno video od konkrétneho interpreta či skupiny, resp. jednotlivca či iného zoskupenia,“ informovala spoločnosť Google.

Najpopulárnejšie hudobné videá

1. Karel Gott & Charlotte Ella Gottová – Srdce nehasnou
2. Sima feat. Separ – Anonym Mood (prod. SkinnyTom)
3. Shawn Mendes, Camila Cabello – Señorita
4. Claudia ft. Kali – Len ona
5. Adam Ďurica – Zatancuj si so mnou
6. Kali – Ja sa na tom bavím
7. Dominika Mirgová + Šorty – Ja sa cítim dobre
8. Billie Eilish – bad guy
9. Calvin Harris, Rag’n’Bone Man – Giant
10. Karmen Pál-Baláž – Anjel
Domov
Zdieľať
Diskusia