Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2019, 9:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenský expolicajt nútil muža, aby si kopal hrob polievkovou lyžicou. Súd rozhodol, že do väzenia ísť nemusí

NEWS
Uložiť Uložené

Keďže sa expolicajt Beleš ku skutku priznal a pred tým nebol nikdy stíhaný, za vydieranie a vyhrážanie dostal trest domáceho väzenia na tri roky.

V minulom roku expolicajt Viliam Beleš z Banskej Bystrice vydieral muža z okresu Poltár osobne aj prostredníctvom SMS. Kvôli neznámym okolnostiam od neho žiadal peniaze pod vyhrážkami fyzického ubliženia, zároveň chcel, aby sa muž z Banskej Bystrice odsťahoval.

Všetko vyvrcholilo v marci tohto roku, keď bývalý príslušník zákona nútil vydieraného muža, aby si kopal hrob polievkovou lyžicou, zatiaľ čo stál za ním a neznámym predmetom mu tlačil na hlavu. Podľa TA3 sa muž kvôli obavám o svoj život prekopával snehom a zeminou asi 40 minút. 

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07

Netrvalo dlho a útočník bol za tento skutok aj právoplatne odsúdený, k čomu sa neskôr aj priznal. To súd zobral do úvahy ako poľahčujúcu okolnosť a Viliamovi Belešovi napriek chovaniu udelil trest, vďaka ktorému nestrávi vo väzení ani minútu naviac. Expolicajt má zakázané priblížiť sa k poškodenému na 5 metrov, nemôže ho kontaktovať a zároveň dostal podmienečný trojročný trest domáceho väzenia. Von môže ísť len v čase od 9:00 do 15:00.

Aj keď sa prokurátor proti tomuto rozhodnutiu najprv odvolal a žiadal prísnejší trest, senát mu nevyhovel a argumentoval tým, že je Beleš bezúhonný a k skutku sa priznal. 

Odporúčané
Autor knihy o slovenskej mafii Ján Petrovič: Člen podsvetia si ma zavolal na koberček, zažíval som bezsenné noci (Rozhovor) Autor knihy o slovenskej mafii Ján Petrovič: Člen podsvetia si ma zavolal na koberček, zažíval som bezsenné noci (Rozhovor) 28. novembra 2019, 9:48
Domov
Zdieľať
Diskusia