Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2019, 8:35
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

V Rumunsku sa včera prevrátila loď, ktorá prevážala 14 000 oviec. Väčšina z nich je v nej stále uväznená, dúfajú, že prežili noc

NEWS
Uložiť Uložené

Zatiaľ zachránili 32 z nich. Záchranné akcie budú dnes pokračovať.

Na pobreží Rumunska sa prevrátila nákladná loď, ktorá prepravovala viac než 14 000 oviec. Prevrátila sa krátko po tom čo opustila prístav, niektoré zvieratá z lode vypadli, no väčšina je v nej ešte stále uväznená, informuje BBC.

V Rumunsku sa včera prevrátila loď, ktorá prevážala 14 000 oviec. Väčšina z nich je v nej stále uväznená, dúfajú, že prežili noc
Zdroj: Youtube/ Constanta 100%

Okamžite sa začala záchranná akcia. Do nej sa zapojila polícia, hasiči a aj rumunská pobrežná stráž. „Podarilo sa nám zachrániť pár z nich,“ povedala hovorkyňa miestnych pohotovostných služieb Ana-Maria Stoica.

Z Čierneho mora podarilo zachrániť minimálne 32 oviec, ktoré plávali v blízkosti prevrátenej lode. Záchranári sa však domnievajú, že množstvo ostatných, ktoré sa z lode nedostali, sú už utopené. Na noc so zachraňovaním prestali a dnes ráno začnú opäť, preto nevieme o stave oviec povedať nič s istotou a môže len hádať.

Na lodi bolo 22 členov posádky, nehodu každý prežil. Jeden muž z posádky spadol do mora, ale rýchlo ho vytiahli späť. Neskôr ho kvôli hypotermii poslali do nemocnice. Zatiaľ nevieme prečo sa loď prevrátila. Vyšetrovanie začnú keď skončí záchranná operácia a z mora vytiahnu loď.

Odporúčané
Bratislava vyženie za mesto ovce. Živé kosačky požerú trávu v chránenom území Bratislava vyženie za mesto ovce. Živé kosačky požerú trávu v chránenom území 26. októbra 2019, 12:04
Domov
Zdieľať
Diskusia