Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2019, 10:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish je najlepším nováčikom na planéte, Taylor Swift prekonala Michaela Jacksona. Ako dopadlo odovzdávanie cien AMA?

HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Keď bola malá, na zvyšok nominovaných interpretov sa pozerala v televízii a fandila im, dnes väčšinu z nich za pár mesiacov predbehla.

Počas uplynulej noci sa konal galavečer American Music Awards, ktoré patria k najprestížnejším na svete. Dôvodom v tomto prípade je, že o nomináciách rozhodujú čísla predajov a o samotných víťazoch hlasovanie fanúšikov. Narozdiel od podobne populárnych cien Grammy, kde ceny odovzdávajú členovia hudobnej akadémie, ide teda o poctu zo strany samotných poslucháčov, ktorí hodnotia tvorbu interpretov z inej perspektívy. 

Suverénne najväčší úspech zaznamenala Taylor Swift, ktorá sa stala umelkyňou roka a odniesla si aj 5 ďalších cien, čím prekonala rekord Michaela Jacksona.

Dve ceny získala aj 17-ročná Billie Eilish, ktorá sa podľa očakávaní stala najlepším nováčikom. Vyhrala aj cenu v kategórii alternatívny rock: „Keď som bola malá, všetkých som vás milovala, nemôžem uveriť tomu, že sa na mňa teraz všetci pozeráte,“ povedala v rámci ďakovnej reči mladá speváčka smerom k svojim starším kolegom.

Ako už býva zvykom, súčasťou galavečera bolo aj množstvo vystúpení nominovaných umelcov. Show predviedli Post Malone, Taylor Swift, Camila Cabello a mnohí ďalší. Dá sa predpokladať, že záznamy z koncertov budú dostupné v najbližších hodinách na oficiálnom YouTube kanáli AMAs. 

Domov
Zdieľať
Diskusia