Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 18:31
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pred a po CGI: Tvorba mravcov z Ant-Man and the Wasp si žiadala náročnú štúdiu. Odlišovali sa svojím druhom či dokonca vekom

FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Tvorcovia chceli, aby CGI mravce pôsobili čo najviac autenticky.

Moderátor Youtube kanálu Fame Focus so svojimi pravidelnými vstupmi prináša zaujímavé pohľady zo zákulisia natáčania, ktoré sú zamerané na výrobu VFX záberov. Vďačným žánrom sú v tomto bode napríklad komiksovky. Prostredníctvom nich možno dôkladne pozorovať náročnú prácu umelcov operujúcich v danej oblasti.

Odporúčané
Radomír pracoval na Blade Runnerovi, Wonder Woman či The Last of Us 2. Čo nám prezradil o tajnom vývoji blockbusterov? (Rozhovor) Radomír pracoval na Blade Runnerovi, Wonder Woman či The Last of Us 2. Čo nám prezradil o tajnom vývoji blockbusterov? (Rozhovor) 11. novembra 2018, 2:42

Štúdio Cinesite’s Montreal vytvorilo na marvelovke Ant-Man and the Wasp približne 200 špeciálnych efektov, ktoré im zabrali zhruba 8 mesiacov práce. Mimo iného sa postarali napríklad o obrích mravcov vyrobených doktorom Hankom Pymom (Michael Douglas), ktoré mu pomáhali pri vzniku kvantového tunelu. Ak si dobre spomínaš, ten hrdinom slúžil na vstup do takzvaného Quantum Realm.

Pre vytvorenie realistickej podoby mravcov sa muselo štúdio pustiť do rozsiahleho výskumu skutočných mravcov, pri ktorom zaznamenali odlišnosť pohybov jednotlivých druhov. Pri sledovaní filmu si si to s vysokou pravdepodobnosťou neuvedomil, ale telá mravcov boli dokonca prispôsobené aj tomu, aby odrážali ich vek.

marvelovka
marvelovka Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia