Bielkoviny, zdravé tuky a neodolateľná chuť. Cheesecake, ktorý poteší všetkých milovníkov maku.
Cheesecake patrí jednoznačne medzi najobľúbenejšie koláče na svete. Je známy ako tradičný americký dezert, no vďaka svojej chuti sa rozšíril po celom svete. Existuje nespočetné množstvo jeho variantov - pečený, nepečený, ovocný,karamelový, čokoládový... Na korpus sa zväčša používajú sušienky v kombinácii s maslom. To však, ako už určite tušíš, nebude náš prípad, preto si ho pripravíme v zdravom makovom prevedení. Nielenže si zamaškrtíme, ale dodáme nášmu telu aj slušnú dávku bielkovín.
INGREDIENCIE
na korpus:
70g mletého maku
30g kokosu
100g ovsených vločiek
100 ml mlieka
2 PL BIO rozpusteného kokosového oleja
sladidlo podľa chuti (stačí troška cukru alebo stévie)
na plnku:
500g odtučneného tvarohu
40g kokosového cukru (kto má rád sladšie, použije viac)
2 vajíčka
šťava z polovice citróna
citrónová kôra
POSTUP
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame a natlačíme do tortovej formy (priemer 20 cm). Na plnku zmiešame tvarohy s vajíčkami a cukrom. Na záver dochutíme citrónovou šťavou a kôrou. Plnku nalejeme na korpus a cheesecake pečieme 40 minút na 180°C. Pred podávaním ho necháme poriadne vychladnúť, najlepšie niekoľko hodín v chladničke.
Kokosové produkty KOSPA použité v tomto recepte si môžete kúpiť v slovenských obchodoch DM drogérie vo vašom meste. A nezabudnite, ak sa vám recept podarí, sledujeme hashtag #fitcult na Instagrame.
NUTRIČNÉ HODNOTY
(na 1 kus, z celého koláča ich vyjde 8)
Kalórie: 204
Bielkoviny: 13g
Sacharidy: 18g (z toho vláknina 3g)
Tuky: 10g