Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2019, 15:55
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Univerzita zverejnila 120-ročnú fotku, dievča na nej sa nápadne podobá na Gretu Thunberg

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Mladé dievča na fotke sa na Gretu Thunberg podobá skoro stopercentne, zatiaľ nie je isté, či nejde o dobre premyslenú fotomontáž.

Internetom sa od rána šíri fotografia, na ktorej sa nachádzajú tri osoby, pričom jedna z nich sa veľmi nápadne podobá na populárnu aktivistku Gretu Thunberg. Snímku objavila vo vlastnej databáze Univerzita vo Washingtone a podľa dostupných záznamov bola zhotovená približne v roku 1898. Niektorí sa už vyjadrili, že ide o fotomontáž, a to hlavne kvôli tomu, že je podoba dievčaťa na fotke v porovnaní s Gretou naozaj skoro stopercentná. 

Univerzita zverejnila 120-ročnú fotku, na ktorej sa dievča nápadne podobá na Gretu Thunberg
Univerzita zverejnila 120-ročnú fotku, na ktorej sa dievča nápadne podobá na Gretu Thunberg Zdroj: University of Washington

Nie je možné dohady potvrdiť ani vyvrátiť, faktom však ostáva, že Univerzita vo Washingtone zverejnila aj kompletné podrobnosti o fotografii vrátane autora a identifikačných čísel, na základe ktorých bola snímka uložená v archíve. Zhotovená mala byť v kanadskej oblasti Yukon a vlastníkom práv je knižnica univerzity. 

Podľa niektorých expertov však ide o bežný jav a nie je to prvýkrát, čo sa celebrita objavila na podobnej fotke. Anonews informuje, že s týmto fenoménom sa najčastejšie stretáva Nicolas Cage, nie je za tým ale žiadna veda, jednoducho je tvár niektorých ľudí natoľko „bežná,“ že majú dvojníkov. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? KVÍZ: Ako dobre poznáš aktivistku Gretu Thunberg? 13. októbra 2019, 12:16

Greta sa dostala do povedomia širokého publika vďaka svojim odvážnym vyjadreniam najprv na sociálnych sieťach a následne aj na pôde OSN. Pred najvyššími predstaviteľmi štátov kritizovala to, ako pristupujeme k ochrane životného prostredia a ako sa naša planéta rúti do záhuby kvôli enormnému prehrievaniu. Pomenovala aj konkrétne kroky, ktoré by mali reprezentanti jednotlivých krajín podstúpiť, následne ju kritizovali Donald Trump aj Vladimir Putin. 

Univerzita zverejnila 120-ročnú fotku, na ktorej sa dievča nápadne podobá na Gretu Thunberg
Univerzita zverejnila 120-ročnú fotku, na ktorej sa dievča nápadne podobá na Gretu Thunberg

Domov
Zdieľať
Diskusia