Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2019, 11:07
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg vydáva knihu. Zarobené peniaze chce venovať charite

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Nik nie je príliš malý na to, aby urobil zmenu, tvrdí názov knihy.

Mladá environmentálna aktivistka Greta Thunberg sa stala doslova fenoménom. Svoju popularitu sa preto rozhodla využiť v opäť pozitívnu vec. Zajtra v Spojených štátoch vydáva vlastnú knihu s názvom „Nik nie je príliš malý na to, aby urobil zmenu.“ Švédka o tom informuje prostredníctvom Twitteru.

Nejde o prvú publikáciu iba 16-ročnej aktivistky. Greta už v minulosti vydala knihu s rovnakým titulom, avšak tentokrát ide o aktualizovanú verziu s viacerými jej výrokmi. Knihou chce upozorňovať na klimatické problémy Zeme a ignoráciu našej civilizácie voči závažnému globálnemu otepľovaniu.

Odporúčané
Greta Thunberg žiada o pomoc s cestou do Madridu. Zdá sa, že som išla cez pol sveta nesprávnym smerom, tvrdí Greta Thunberg žiada o pomoc s cestou do Madridu. Zdá sa, že som išla cez pol sveta nesprávnym smerom, tvrdí 1. novembra 2019, 22:04

Gretina kniha zatiaľ vychádza len v rámci amerického trhu, no postupne by sa vraj mala preložiť do viacerých jazykov a predávať sa aj v iných krajinách sveta. Aktivistka tiež upozorňuje na to, že všetky zárobky z predaja knihy venuje na dobročinné a charitatívne účely.

Greta Thunberg sa aktuálne nachádza na ceste naprieč Kanadou a Amerikou. Postupne navštevuje rôzne mestá a zvyšuje informovanosť o klimatických problémoch. Už čoskoro ju budeme môcť vidieť na ďalšom environmentálnom summite OSN s názvom COP25 v Madride. Najväčším svetovým lídrom sa postaví už začiatkom decembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia