Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. novembra 2019, 7:46
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Streamer sa na videu rozplakal po tom, čo mu dal Fornite doživotný ban kvôli cheatovaniu

TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Fanúšikovia youtubera dokonca spustili kampaň #FreeJarvis v nádeji, že prinútia Fortnite, aby prehodnotil svoj zákaz.

Známy britský youtuber a streamer FaZe Jarvis sa vo svojom najnovšom videu, v ktorom sa prihovára fanúšikom a vysvetľuje, čo sa mu stalo, rozplakal na kameru. Vývojár Epic Games, pod ktorého spadá aj jedna z najpopulárnejších videohier - Fortnite, dal mladíkovi ban. 17-ročný Brit mal totiž v hre cheatovať.

Odporúčané
Deti, ktoré hrajú Fortnite, sú šikanované a hanbia sa, ak si nemôžu dovoliť kúpiť iný vzhľad, hovorí štúdia Deti, ktoré hrajú Fortnite, sú šikanované a hanbia sa, ak si nemôžu dovoliť kúpiť iný vzhľad, hovorí štúdia 24. októbra 2019, 9:36

Jarvis pravidelne vysielal naživo ako hrá Fortnite. Vo videohre však používal tzv. aimboty – podvodné programy používané hráčmi akčných online hier, umožňujúce rýchle zvyšovanie hráčovho skóre vďaka použitiu nepovolených prostriedkov. Ich funkcia je založená na automatickom mierení zbrane na cieľ.

To však po čase hra samozrejme odhalila a automaticky mu dala ban. Nie však hocijaký. Jarvis má doživotný zákaz hrať Fortnite či podieľať sa na akýchkoľvek konferenciách v súvislosti s touto hrou. Youtuber v emotívnom videu vysvetľuje, že netušil, aké následky môže mať používanie cheatov, keďže v inej hre ich nikdy nepoužil.

„Beriem zodpovednosť za svoje činy a plne chápem a rešpektujem to, čo sa mi prihodilo. Keby som však vedel predtým, aké závažné dôsledky môže mať moje správanie, nikdy by som o cheatovaní ani nepremýšľal. Milujem všetkých, ktorí ma aj napriek celej situácii stále podporujú. Rozhodne nekončím,“ napísal Jarvis na svoj Twitter.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Niektorí si z jeho emotívneho výlevu vo videu uťahujú, iní mu píšu pozitívne komentáre a prosia Epic Games, aby v tomto prípade urobili výnimku a zrušili Jarvisovi ban. Na mnohých sociálnych sieťach dokonca fanúšikovia youtubera spustili kampaň #FreeJarvis v nádeji, že prinútia Fortnite, aby prehodnotil svoj zákaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia