Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2015, 17:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Netflix po Daredevilovi prichádza s Jessicou Jones. Bude si Marvel pochvaľovať aj tento seriál?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Jessica Jones od Marvelu sa pripája k Daredevilovi a stáva sa 2. zo 4. postáv, ktoré dostanú vlastný seriál od Netflixu. Dnes už poznáme dátum releasu a taktiež dostávame krátky teaser.

Osobne na Jessicu Jones zvedavý nie som, respektíve neverím, že je jej postava a charakter zaujímavý natoľko, aby vyplnili 13 epizód, rovnako ako v prípade Daredevila, ktorý bol ale neuveriteľne dobrý. Už teraz vieme, že v seriáli uvidíme ako ju, tak aj Luka Cagea (Mike Colter), aj keď zatiaľ nevieme, akými schopnosťami budú obaja disponovať. V každom prípade, po Jessice nás čaká ešte seriál aj pre Cagea a takisto Iron Fista. Hlavným záporákom by mal byť Purple Man, proti ktorému bude Jessica bojovať hlavne ako detektívka. Bude to teraz rozhodne civilnejšie než Daredevil. V Netflixe ale rozhodne vedia, čo robia. Už prvý teaser je spravený neuveriteľne pútavo. Premiéra je stanovená na 20. novembra. 

A.K.A. Jessica Jones je bývalá superhrdinka vystupujúca pod prezývkou Jewel. Svojej identity sa vzdala po tom, ako bola unesená jedným z nepriateľov Daredevila, Purple Manom. Ten prevzal kontrolu nad jej mysľou a zmenil ju na svojho otroka. Jessica bola nakoniec zachránená Avengermi, no práve tieto udalosti ju prinútili k zvážení toho, či chce pokračovať vo svojej superhrdinskej kariére. Rozhodla sa bojovať proti zločinu inou cestou, stala sa súkromnou detektívkou. Podľa komiksovej predlohy bola vystavená rádioaktivite počas nehody, pri ktorej zahynuli jej rodičia. Vyrastala v detskom domove, neskôr bola adoptovaná rodinou Jonesovcov. Vďaka rádioaktivite je nadľudsky silná a čiastočne nezraniteľná. Je otázne, koľko si tvorcovia vezmú z predlohy, keďže sa chcú držať čo najviac pri zemi. Na to, že Jessica vznikla len v roku 2001, zaujímavá je aj jej prepojenosť s ostatnými stabilnými charaktermi v rámci komiksového univerza – bola spolužiačkou Petra Parkera na strednej škole, Carol Denvers, neskôr známa ako Captain Marvel je jej dobrá priateľka alebo existencia intímneho vzťahu s Lukeom Cageom. Jessicu si zahrá Krysten Ritter, ktorú si určite pamätáte zo seriálu Breaking Bad ako Jane, priateľku Jesseho Pinkmana.

Domov
Zdieľať
Diskusia