Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2017, 15:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dumbledore proti mocnému Grindelwaldovi spojí sily s Newtom Scamanderom! Fantastické zvery 2 odhaľujú svoj príbeh

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Scenár od spisovateľky J.K. Rowling pomaly odkrýva to, čo mnohí z nás mohli zatiaľ len hádať.

Prvá časť Fantastických zverov sa mnohým divákom páčila, ale taktiež nemalé množstvo fanúšikov pôvodnej ságy očakávalo skrátka čosi iného. Na nápravu tohto renomé však budú mať tvorcovia dostatok priestoru a dúfajme, že sa im to podarí už v druhej z piatich plánovaných častí. Réžie druhého dielu sa po jednotke opätovne ujme David Yates a v hlavných rolách znova uvidíme Eddieho Redmaynea ako Newta Scamandera, Katherine Waterson v role aurorky Tiny Goldstein, Alison Sudol ako jej sympatickú sestru Queenie Goldstein a Dana Foglera s postavou mukla Jacoba Kowalskiho.

Z úvodného dielu ďalej dozaista viete, že temného mága Gellerta Grindelwalda si zahrá populárny Johnny Depp a možno ste sa už dopočuli aj to, že mladšiu dospelú verziu (uvidíme ale okrem nej aj jeho tínedžerské "ja") Albusa Dumbledora si strihne nemenej známy Jude Law. Do snímky sa mimo vyššie spomínaných vráti i postava Credenca (Ezra Miller) a očakávanej role Lety Lestrange, bývalej (pravdepodobne) lásky Newta Scamandera, sa zhostí Zoë Kravitz. Zaujímavým doplneným hereckého obsadenia je aj Callum Turner s postavou Theseusa Scamandera (Newtovho staršieho brata), vojnového hrdinu a aurora. Príbeh Fantastických zvierat 2 začne v roku 1927, niekoľko mesiacov po záverečných udalostiach z prvej časti - po odhalení a dolapení Grindelwalda. Ako sa ale dalo predpokladať, prefíkaný Grindelwald dokázal so svojimi všestrannými schopnosťami utiecť a následne sa snažil o verbovanie nových nasledovníkov.

 

Dumbledore proti mocnému Grindelwaldovi spojí sily s Newtom Scamanderom! Fantastické zvery 2 odhaľujú svoj príbeh
Zdroj: Warner Bros. Pictures


Čitatelia Harryho Pottera isto vedia (kedže sa táto veľká udalosť odohrala už pred knižným príbehom), že jediným, kto bude môcť Grindelwalda zastaviť, je jeho bývalý blízky priateľ a mimoriadne nadaný čarodej, Albus Dumbledore. No k splneniu tejto úlohy bude údajne musieť spojiť sily so svojím bývalým študentom, Newtom Scamanderom. Čarodejnícky svet sa tentokrát okrem New Yorku rozšíri na Londýn a Paríž a údajne sa v ňom máme dočkať aj niekoľkých prekvapujúcich "mrknutí očkom" na verných fanúšikov, ktoré pochopiteľne potešia najmä čitateľov knižnej série a nadšencov filmovej ságy. Myslíte si, že sa tentokrát dočkáme záživnejšieho príbehu než aký nám predstavila prvá časť? A aké odkazy (tie nenápadne "mrknutia") môžu mať tvorcovia na mysli? 

Domov
Zdieľať
Diskusia